Bagirsak kalinlasmasi, mide ve yemek borusu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bağırsak kalınlaşması, mide ve yemek borusu?​

Bağırsak kalınlaşması; mide ve yemek borusu, anüs bölgesi, ince kalın bağırsak gibi sindirim sisteminin etkilendiği bir hastalık türüdür. Hastalık aynı anda birkaç bölümü etkilediği gibi, kalınlaşmaların olduğu yerlerin uzunluğu farklılık göstermektedir. Kalınlaşmanın olduğu yemek borusu ve bağırsakta daralmalar olmaktadır.

Bağırsak daralması tedavisi nelerdir?​

Bağırsak daralması na neden olan damarlardaki tıkanıklığın akut veya kronik nedenlerden dolayı oluşmuş olması uygulanacak olan tedavi yöntemini değiştirmektedir.
Bağırsak daralması, bağırsaklarda kan taşınamamasıdır.?
Bağırsak daralması, bağırsaklara kan taşıyan ve beslenmelerini sağlayan atardamarların tıkanması sonucu oluşan bir hastalıktır. Kısacası bağırsaklarda yeteri kadar kan taşınamaması bu hastalığın ana nedenidir. Damarlarda tıkanıklık oluşmasının ana nedeni tıp dilinde ateroskleroz olarak isimlendirilen damar sertliğidir.
Bağırsak tıkanmasına yol açan damar sertliği?
Bağırsak tıkanmasına yol açan damar sertliği kişinin yaşam tarzı ile yakından alakalı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bağırsak atardamar sisteminin tıkanması yaşlılık faktörü ile birlikte, fazla sigara içen kişilerde ve kolesterol seviyesi yüksek olan kişilerde görülebilmektedir.

Hangi bölümden kalın bağırsak oluşur?​

Kalın bağırsak üç bölümden oluşmaktadır. Çekum ya da kör bağırsak denilen bölüm kalın bağırsağın ilk bölümüdür. Apandis bu bölümün uzantısında bulunur. Çekum bölümünden rektuma kadar uzanan bölüm, kalın bağırsağın orta bölümüdür.

Hangi yaş grubunda görülebilir bağırsak kalınlaşması?​

Bağırsak kalınlaşması, her yaş grubunda görülebilmektedir. Genellikle 16-40 yaş aralığında görülme oranı daha fazladır. Bütün dünyada görülmesine rağmen, bazı ülkelerde daha sık görülmektedir. Kadınlarda, çok az farkla bile olsa erkeklere oranla görülme oranı daha fazladır.

Bu kanser türü, kalın bağırsak kanseri olarak da adlandırılır.?
Kolon kanseri ya da kalın bağırsak kanseri olarak bilinen kanser türü uzun sürede gelişir. Bu kanser türü genellikle bağırsaklardaki poliplerden yani iyi huylu tümörlerden ya da ülseratif kolit, Crohn hastalığı gibi iltihabi kalın bağırsak hastalıkları yüzünden gelişir.
Çocuklarda bağırsak iltihabı daha fazla görülmektedir.?
Bağırsak iltihabı çocuklarda büyüklere oranla daha fazla meydana gelebilmektedir. Özellikle yaz mevsiminde ve sonbahar mevsiminde bağırsaklardaki iltihabi durumlarda artış olmaktadır. Kesin olarak oluşum nedeni belirlenemeyen bu sağlık sorunu olmakla beraber bazı bozuk gıdaların bu hastalığı tetiklediği sanılıyor.
 
Geri
Üst