- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bağırsak hareketliliği neden olur?
Huzursuz bağırsak sendromu, bakteri veya virüslerin neden olduğu şiddetli bir ishal (gastroenterit) patlamasından sonra gelişebilir. Ayrıca bağırsaklardaki bakteri florasındaki dengenin bozulması sonucunda görülen fazla bakteri üremesi ile de ilişkili olabilir.Neden sık sık büyük tuvalete gitmek?
Kendiliğinden ve nedeni bilinmeyen bir şekilde mesane kasınız aşırı aktivite yapabilir. İnme, Parkinson, hidrosefali, beyin tümörü, MS, travmatik beyin hasarı, şeker hastalığı gibi genel sağlık durumunu ciddi anlamda etkileyen hastalıklar da aşırı aktif mesane problemi yaşamanıza neden olabilir.Bağırsak düzeni nasıl sağlanır?
Düzenli Sindirim ve Sağlıklı Bağırsaklar İçin Neler Yapmanız Gerektiğini Biliyor musunuz?
- İşlenmemiş ürünlerle beslenin.
- Lifli gıdalar tüketin.
- 3. Sağlıklı yağ kullanın.
- Bol su tüketin.
- Stres yönetimi önemli.
- 6. Yemeğinizi yerken dikkat edilecek hususlar var!
- 7. Uzun uzun çiğneyin.
- 8. Harekete geçin!
Bağırsak gürültüsü nedir?
Karın gurultusu kalın bağırsağınızda gaz birikmesinden kaynaklanan can sıkıcı bir sorundur. Biriken bu gaz genellikle yeme içme sırasında yutulan havadan kaynaklanmaktadır. Konuşarak yemek yemek hava yutulmasını kolaylaştırdığından yemek yerken acele etmemek ve konuşmamak karın gurultusu sorununu çözebilir.
Büyük tuvalete çıkma sıklığı ne olmalı?
Normalde bir insanın idrara çıkma sıklığı gün boyunca 4-8 kez arasında olmalıdır. Geceleri kalkıp birden fazla tuvalete gitmek ya da gün boyunca 8 kezden daha fazla idrara çıkma durumu idrar sıklığının normalden fazla olduğunu gösterir.Sık sık büyük tuvalete gitmek kilo verdirir mi?
Bölgesel zayıflamada ya da genel anlamda kilolardan kurtulmak için uygulanan birtakım diyetler sonucunda kişinin abartı olmamak kaydı ile sık tuvalete çıkması diyetin işe yaradığının göstergesidir. Sık tuvalete çıkma durumu metabolizmanın hareketli yani hızlı çalışıyor olması ile doğru orantılıdır.Bağırsak kasılmalarına ne iyi gelir?
Yapılan araştırmalarda bazı probiyotiklerin şişkinlik, karın ağrısı ve gaz gibi hassas barsak sendromuna oldukça iyi geldiği tespit edilmiştir. Bitkisel Çaylar ve Nane Yağı: bazı bitkisel çaylar IBS şikayetlerini azaltmaktadır, bu nedenle hastalar için rezene, nane ve papatya çayı da tavsiye edilebilmektedir.