AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagimsiz denetciler ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye

Bağımsız denetçiler ne kadar maaş alır?​

Bağımsız denetçi maaşları en düşük 2 bin 920 TL, en yüksek 6 bin 880 TL olarak görülmektedir. Bağımsız denetçi olarak görev alan kişiler kariyerlerinde ilerledikçe aldıkları maaş miktarı da buna bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Bağımsız denetçi nitelikleri nelerdir?​

Bağımsız Denetçi : Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM’lere verilmiştir.
Bağımsız denetim raporu ne zaman verilir?​
Kamu Gözetimi Kurumu. Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, denetim raporlarının imza tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir.

Denetim uzmanı ne kadar maaş alır?​

Denetim uzmanı ne kadar maaş alır?
İç denetim uzmanı olarak yeni işe başlayan bir kişi en düşük 5.000 TL maaş alır. Tecrübesi gelişmiş bir iç denetim uzmanı ise ortalama 6.500 TL kazanabilmektedir. Uzun yıllar tecrübe, bilgi ve birikime sahip bir iç denetim uzmanının en yüksek kazanacağı rakam 7.500 TL’yi bulmaktadır.

Bağimsiz denetmenler ne iş yapar?​

Bağimsiz denetmenler ne iş yapar?
Bağımsız Denetçiler: Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM’lere verilmiştir.

Bağımsız denetçi olmanın şartları nedir?​

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK’nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

Bağımsız denetçi stajı kaç yıl?​

Bağımsız denetçilik staj süresi 3 yıldır. En az on beş yıl mesleki tecrübeye sahip olan meslek mensuplarında uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmaz.
Bağımsız denetim raporu zorunlu mu?​
Türkiye’de, tek tek ya da grup firmaları toplamı olarak, belirlenen Aktif Toplamı, Net Satış Hasılatı ve Çalışan Sayısı kriterlerinden en az ikisini sağlayan işletmeler bağımsız denetime tabidir.

Bağımsız denetim kimlere zorunlu?​

Bağımsız denetim kimlere zorunlu?
19 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Karar”a göre aktif toplamı 40 milyon TL ve üstü, yıllık net satış hasılatı 80 milyon TL ve üstü, çalışan sayısı 200 ve üstü olan şirketlerden asgari iki şartı üst üste …

Bağımsız denetim raporunda kaç tür görüş vardır?​

Bağımsız denetim raporunda kaç tür görüş vardır?
Söz konusu standart, denetçinin Bağımsız Denetim Standardı 700 uyarınca bir görüş oluştururken, finansal tablolara ilişkin olumlu görüş dışında bir görüş vermesi gerektiği sonucuna varması durumunda, içinde bulunulan şartlara uygun bir rapor düzenleme sorumluluğunu düzenlemektedir.

Bağımsız denetçiler genellikle genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların doğruluğunu araştıran ve denetleyen kişilerdir. Bağımsız denetçilerin maaşları yaklaşık olarak en düşük 2.920 TL ile en yüksek 6.880 TL arasında değişebilmektedir. Bu rakamlar denetçilerin tecrübelerine, başarılarına ve iş verdikleri hizmetlere göre değişiklik gösterebilir.

Bağımsız denetçi olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Örneğin, SMMM ruhsatına sahip olmak, minimum 3 yıl denetim tecrübesine veya 15 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak gerekebilir. Ayrıca, Kamu Gözetimi Kurumu'nun düzenlediği sınavlardan başarılı bir şekilde geçmek de önemlidir.

Bağımsız denetçilik stajı genellikle 3 yıl sürmektedir. Ancak en az on beş yıl mesleki tecrübeye sahip olan meslek mensuplarında uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmamaktadır.

Bağımsız denetim raporu vermek zorunlu olmayabilir. Türkiye'de, belirli kriterleri sağlayan işletmeler bağımsız denetime tabi olabilir. Aktif toplam, net satış hasılatı ve çalışan sayısı gibi kriterler işletmeleri bağımsız denetime tabi kılabilir.

Bağımsız denetim raporlarında farklı türde görüşler bulunabilir. Denetçiler, finansal tablolara ilişkin olumlu veya olumsuz görüşlerini belirterek rapor hazırlarlar. Bu raporlar genellikle finansal tabloların doğruluğunu ve güvenirliliğini değerlendirmek amacıyla oluşturulur.

Geri