AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagimsiz calismak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bağımsız çalışmak ne demek?​

Ofisten bağımsız çalışma, genel olarak kişilerin bir ofise ya da çalışma alanına bağlı kalmadan işini evinden ya da uygun olduğu ortamlardan sürdürmesidir. Bu çalışma sistemi, virüs gibi özel durumlarda tercih edilebileceği gibi firmalar tarafından iş prensibi olarak da benimsenebilir.

IB diploması ne işe yarar?​

IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencileri üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan, final sınavlarının bulunduğu, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim programıdır.

IB ücreti ne kadar?​

IB ücreti ne kadar?
IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından ayrıca ücretlendirilir. Ücret yıldan yıla farklılık gösterebilir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Ders başına ödenecek olan 85 EURO 6 DERS kaydı için 6×85=510 EURO, ve gönderi bedeli olarak 40 EURO ile birlikte toplam 550 EURO’dır.

IB lise nedir?​

IB lise nedir?
Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, geniş kapsamlı, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır. Bu programı seçen yüksek motivasyonlu lise öğrencileri bitirme sınavları sonunda uluslararası geçerliliği olan IB Diploması´nı alırlar.

Üniversite bağımsız çalışma nedir?​

Bağımsız çalışma saatleri Öğrencilere haftanın belli günlerinde ve saatlerinde öğrendiklerini tekrarlama ve yeni ders oturumlarına hazırlanmaları için ders programında ve PDÖ oturumları arasında yer alan sürelerdir.

IB hangi ülkelerde geçerli?​

IB Diploması Hangi Ülkelerde Geçerlidir? IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, IB mezunları ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelere girerken birçok ayrıcalık kazanmaktadırlar.

IB programı nasıl alınır?​

IB programı nasıl alınır?
IB DİPLOMA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI
- 75 TOEFL IBT sınavı, her bölümden en az 17 almak.
- IELTS sınavından ortalama 6,5 almak; her bölümden en az 6.0 puan almak.
- “The Cambridge English First Certificate Examination” (FCE) sınavından A üzerinden en az “B” almak;
- “The Cambridge İngilizce Yeterlilik”i (CPE) geçmek.

Robert Kolejinde IB var mı?​

Robert Kolejinde IB var mı?
Örneğin ülkemizin saygın eğitim kurumlarından Robert Koleji bu nedenle IB (Uluslararası Bakolorya) programını terk etmiştir. A Level ise sınav takvimi açısından ulusal müfredatımıza esneklik sağlayarak YGS, LYS gibi ulusal sınavlarımızda öğrencilerimizin başarılarını desteklemektedir.

Hangi Liseler IB diplomasi veriyor?​

IB Diploması veren liseler içerisinde yer alan bazı okullar şöyledir:
- Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi,
- Özel Aka Lisesi,
- Özel Bahçeköy Açı Lisesi,
- Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi,
- İDV Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi,
- Bodrum Özel Marmara Koleji,
- Özel Çakır Anadolu Lisesi,
- Özel Enka Lisesi,

IB ye nasıl girilir?​

Bağımsız öğrenen ne demek?​

Bağımsız öğrenen ne demek?
Öğrenci; kendisi için düşünür, kendi başına düşünmeyi tercih eder, kendi öğrenme yeteneğine güvenir.

Bağımsız çalışma saati nedir?​

Bağımsız çalışma saati nedir?

Türkiyede kaç tane IB okulu var?​

Türkiye’de IB programı sunan 90 tane yetkilendirilmiş IB okulları bulunmaktadır. Bu okullardan yalnızca 56 tanesi IB Diploma eğitimi verme yetkisine sahiptir.

IB zorunlu mu?​

Almanya Başvurularında IB Programını Almak Zorunlu Mu? Almanya başvurularında IB programını almak şart değil… IB programının öğrencileri zorlayan bir program olduğu biliniyor.

IB programına nasıl girilir?​

IB programına nasıl girilir?

Bağımsız çalışmak, bir kişinin bir ofise ya da çalışma alanına bağımlı olmaksızın işini evinden veya uygun bulduğu herhangi bir ortamdan yürütmesidir. Bu çalışma şekli, özellikle özel durumlar gibi nedenlerle tercih edilebileceği gibi bazı firmalar tarafından da benimsenebilir. Bağımsız çalışma, esneklik ve özgürlük sağlayarak bireylere kendi çalışma saatlerini belirleme ve işlerini kendi yöntemleriyle yapma imkanı sunar.

Ayrıca, IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencilere üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için özel olarak tasarlanmış akademik olarak zorlayıcı bir eğitim programıdır. Bu program, genellikle iki yıl sürer ve öğrencilerin geniş kapsamlı bir eğitim alarak uluslararası geçerliliği olan bir IB Diploması almasını sağlar.

IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından belirlenen bir ücret karşılığında sunulmaktadır. Ücret yıllara göre farklılık gösterebilir. Örneğin, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için ders başına ödenecek ücret 85 EURO'dur ve bir öğrenci 6 ders kaydettiriyorsa toplam ücret 510 EURO olacaktır.

IB Diploması dünya çapında birçok üniversite tarafından kabul edilmektedir ve mezunlarına birçok ayrıcalık sağlamaktadır. ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde IB Diploması sahibi olmanın avantajları bulunmaktadır.

Geri