AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bagimsiz bolum neresi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bağımsız bölüm neresi?​

2) Bağımsız Bölüm Ana gayrimenkule ait kısımların ayrı veya tek başına kullanılmaya müsait olan kısımlarına bağımsız bölüm denilmektedir. Bağımsız bölüme kapıcı odası ve sığınakları örnek verebiliriz. İstenirse ana yapının her katı bir bağımsız bölüm olarak tapu kütüğüne tescil edilebilir.

Tapuda bagimsiz bolum ne demek?​

Kat mülkiyeti veya irtifakı kurulmuş yapılarda, ana taşınmazın ayrı ayrı ve başlı başına kullanabilir bölümlerini ifade eder. Kat mülkiyeti kütüğünde kendine ait sayfası olur. Konut, dükkan, mağaza, kömürlük, su deposu, garaj gibi yapı elemanları birer bağımsız bölümdür.
Konut bağımsız bölüm sayısı nedir?
Bağımsız bölüm inşaatı tamamlanmış bir yapıda yer alan tüm kullanılabilir alanların her birine verilen addır. Yani Konut bağımsız bölüm bir binada bulunan her bir daireye denir. Bağımsız bölüme sahip olan kişi ana yapı üzerinde kat maliklerine sormadan herhangi bir onarım veya değişiklik yapma hakkına sahip değildir.
Bağımsız bölüm planı nedir?
Bağımsız bölüm planı, Kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulmasına esas teşkil eden, taşınmaz üzerine inşa edilecek yapı ve eklentilerin ruhsatına esas olan, mimari proje ve vaziyet planındaki ölçülerine göre bağımsız bölümlerin konumlarını teknik yöntemine uygun olarak sayısal ve çizgisel şekilde gösteren proje ve planı …

Bağımsız bölüm neler oluyor?​

Bağımsız bölüm; inşaatı bitmiş ve kullanıma hazır hale gelmiş bir binanın ayrı bölümlerine denir. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde gayrimenkulün ayrı ayrı ve kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı sayfaya tescil edilen konut, dükkan ya da mağaza gibi ölümlere deniyor.

Bağımsız bölümler üzerine kurulan mülkiyet hakkına ne denir?​

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere ise eklenti denir. Söz konusu bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti adı verilirken, bu hakka sahip olanlar da kat maliki olarak anılır.
 
Geri
Üst