Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bagimli hukuki iliski nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bağımlı hukuki ilişki nedir?​

Gerçek anlamda hukuki bağımlılık, işçinin işin yürütümüne ve işyerindeki davranışlarına ilişkin talimatlara uyma yükümlülüğünü üstlenmesi ile doğar. İşçi edimini işverenin karar ve talimatları çerçevesinde yerine getirmektedir. İşçinin bu anlamda işverene karşı kişisel bağımlılığı ön plana çıkmaktadır.

Bir işverene bağımlı olarak çalışan kişi kimdir?​

İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. Ücret, iş görme (emek) ve bağımlılık iş sözleşmesinin belirleyici unsurlarıdır.
Bağımlı çalışan kime denir?
Bağımlı Çalışanlar, başka bir kişinin otoritesi, emir ve talimatları altında bulunan kişilerdir. Bağımlı çalışanlar ile işveren arasında süreklilik arz eden bir iş sözleşmesi bulunmakta olup bu durum memurlar ve işçileri kapsamaktadır.
Lex Causae nedir örnek?
lex causa esasa uygulanan hukuk. esasa uygulanan hukuk da möhuk’ta açıkça gösterilmiş olan hallerde uygulanır. örneğin möhuk 9 der ki hak ve fiil ehliyeti kişinin uyruğu olduğu ülkenin kurallarına tabidir.

İşçi bağımlı çalışan mıdır?​

1. Tanımı: 4857 Sayılı İş Kanunun 8. maddesinde İş sözleşmesinin tanımı yapılmıştır. Buna göre iş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesiyle oluşan sözleşmedir.

Lex causa nedir hukuk?​

latince “ihtilafın esasına uygulanacak hukuk” anlamındadır. devletler hususi hukukunda sık kullanılan bir terimdir. yabancılık unsuru içeren ihtilaflarda bağlanma konusunun vasıflandırılmasında kullanılan üç kriterden biridir.
Devletler Özel Hukuku nelerdir?
Devletler Özel Hukuku, kişiler arası hukuk sorunlarında hangi devletin hukukunun uygulanacağını karara bağlar. Hiçbir devlet kendi hukuku dışındaki hukuk sistemlerini yok varsayamaz. Uyuşmazlıklar özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarıyla ve yabancılarla ilgilidir.
 
Geri
Üst