AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bagel (Amerikan Simidi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bagel (Amerikan Simidi) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
1 paket kuru maya (10 gram)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (500 gram)
1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak ılık su (350 ml)
Haşlamak için:
Su
1.5 çay kaşığı karbonat

Bagel (Amerikan Simidi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kahvaltı veya öğle yemeği için hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır içi yumuşacık bir tarif. Sandviç ekmeği olarak da kullanılabilir.
Mayanıza şeker ile suyun bir kısmını ekleyin, eriyene kadar karıştırın ve bekletin.
Un ve tuzu geniş bir kaba eleyin, ortasını açın, aktifleştirdiğiniz mayanızı ortaya döküp elinizle biraz karıştırın.
Son olarak suyu ekleyin ve toparlayın.
Unladığınız tezgaha alın, 10 dakika kadar yoğurun.
45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzun gazını alın ve 8 eşit parçaya ayırın, her bir parçayı yuvarlayın ve ortasına parmağınızla delik açın, deliği elinizle biraz genişletin.
Bir tencereye su koyun ve kaynayınca içine karbonat ekleyip karıştırın.
Şekil verdiğiniz hamurları, kaynayan suda, her yüzü 1 dakika olacak şekilde pişirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
Üzerlerine haşhaş ve susam serpin.
Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika, güzelce kızarana kadar pişirin (fırından fırına kızarma süresi değişebilir).
Fırından çıkarın, eğer çok sert olduklarını düşünürseniz bir bezi ıslatın ve fazla suyunu sıkarak üstlerine kapatıp bir süre bekletin.
Bagel (Amerikan Simidi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst