Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Hangi Bölümler Var? Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetleri sunan birçok bölüme sahiptir. Bu bölümler arasında dahiliye, ortopedi, göz, kulak burun boğaz, ve dermatoloji yer almaktadır. Hastanede ayrıca nöroloji, genel cerrahi, kadın doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları gibi önemli bölümler de bulunmaktadır. Hastanede radyoloji, laboratuvar, acil servis gibi destek birimleri de mevcuttur. Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, uzman doktorlar ve teknolojik donanımlar ile kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır.
İçindekiler

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çeşitli tıbbi birimlerden oluşan bir sağlık kuruluşudur. Hastanede aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
1. Dahiliye Bölümü: İç hastalıklarıyla ilgilenen dahiliye bölümü, genel sağlık sorunlarına ve kronik hastalıklara odaklanır.
2. Cerrahi Bölümü: Cerrahi bölümü, ameliyat gerektiren hastalıkların teşhis ve tedavisini yapar. Bu bölümde genel cerrahi, ortopedi, göğüs cerrahisi gibi alt branşlar bulunabilir.
3. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü: Kadınların üreme sağlığı, hamilelik takibi, doğum ve jinekolojik sorunlarla ilgilenen bölümdür.
4. Çocuk Hastalıkları Bölümü: Çocukların sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen pediatri bölümüdür. Çocukların büyüme ve gelişim takibi yapılır.
5. Göz Hastalıkları Bölümü: Göz rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisini yapan oftalmoloji bölümüdür. Göz muayenesi ve tedavi hizmetleri sunulur.
6. Kulak Burun Boğaz Bölümü: Kulak, burun, boğaz rahatsızlıklarıyla ilgilenen KBB bölümüdür. İşitme testleri, burun tıkanıklıkları ve boğaz problemleri gibi konulara odaklanır.
7. Nöroloji Bölümü: Sinir sistemi hastalıklarıyla ilgilenen nöroloji bölümüdür. Beyin, omurilik ve sinirlerle ilgili sorunların teşhis ve tedavisini yapar.
8. Radyoloji Bölümü: Radyoloji bölümü, röntgen, ultrason, manyetik rezonans görüntüleme gibi görüntüleme yöntemleriyle tanı koymaya yardımcı olur.
9. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü: Enfeksiyon hastalıklarıyla ilgilenen bölümdür. İleri tetkikler ve tedavi yöntemleriyle enfeksiyonların teşhis ve tedavisi yapılır.
10. Dermatoloji Bölümü: Cilt hastalıklarıyla ilgilenen dermatoloji bölümüdür. Cilt muayeneleri, tedaviler ve estetik hizmetler sunar.
11. Psikiyatri Bölümü: Psikolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisini yapan psikiyatri bölümüdür. Ruh sağlığına odaklanır.
12. Ortopedi Bölümü: Kemik, eklem ve kas rahatsızlıklarıyla ilgilenen ortopedi bölümüdür. Kırık tedavileri, protez uygulamaları gibi hizmetler sunar.
13. Üroloji Bölümü: Üroloji bölümü, idrar yolu ve erkek üreme sistemi hastalıklarıyla ilgilenir. İdrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları gibi sorunlara odaklanır.
14. Kardiyoloji Bölümü: Kalp ve damar hastalıklarıyla ilgilenen kardiyoloji bölümüdür. Kalp ritim bozuklukları, koroner arter hastalığı gibi konulara odaklanır.
15. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü: Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisini yapar. Fiziksel rehabilitasyon ve egzersiz programları uygular.
16. Acil Servis: Acil durumlar ve acil tedavi gerektiren hastalıkların müdahale edildiği bölümdür. Hayati tehlike arz eden durumlarda hızlı müdahale yapılır.
17. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü: Ameliyat sırasında anestezi uygulayan ve yoğun bakım hizmetleri sunan bölümdür. Hastaların ağrısız bir şekilde ameliyat geçirmelerini sağlar.
18. Nükleer Tıp Bölümü: Nükleer tıp bölümü, radyoaktif maddeler kullanarak teşhis ve tedavi yapar. Radyasyon tedavileri ve taramaları gerçekleştirir.
19. Diyetetik ve Beslenme Bölümü: Sağlıklı beslenme ve diyet konularında danışmanlık hizmeti veren bölümdür. Hastaların beslenme programları düzenlenir ve takip edilir.

Genel Cerrahi bölümü, ameliyat gerektiren hastalıkların tedavisini yapar.
İç Hastalıkları bölümü, iç organların tanı ve tedavisini gerçekleştirir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın sağlığıyla ilgili hizmetler sunar.
Pediatri bölümü, çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilenir.
Göz Hastalıkları bölümü, gözle ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisini yapar.

Kulak Burun Boğaz bölümü, kulak, burun ve boğaz hastalıklarının tedavisini gerçekleştirir.
Dermatoloji bölümü, cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapar.
Ortopedi bölümü, iskelet sistemi hastalıklarının tedavisini gerçekleştirir.
Psikiyatri bölümü, ruh sağlığı sorunlarıyla ilgilenir.
Nöroloji bölümü, sinir sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapar.