Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var? Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin bölümleri arasında acil, dahiliye, cerrahi, göz, ve kadın doğum bulunmaktadır. Hastanede ortopedi, kulak burun boğaz, dermatoloji, gastroenteroloji, ve nöroloji gibi birçok farklı bölüm de mevcuttur. Ayrıca, hastanede radyoloji, laboratuvar, diyet, psikoloji, ve fizik tedavi gibi destek birimleri de bulunmaktadır. Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, geniş bir sağlık hizmeti yelpazesi sunarak hastaların ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
İçindekiler
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var?
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, birçok farklı bölüm ve uzmanlık alanına sahiptir. Hastanede bulunan bölümler arasında:
1. Dahiliye Bölümü
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde dahiliye bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde iç hastalıklarıyla ilgilenen doktorlar hastaları muayene eder ve tedavi planları oluştururlar.
2. Cerrahi Bölümü
Hastanenin cerrahi bölümünde ameliyatlar gerçekleştirilir. Bu bölümde genel cerrahi, ortopedi, nöroşirurji, göğüs cerrahisi gibi farklı cerrahi uzmanlık alanları bulunmaktadır.
3. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum bölümü de hizmet vermektedir. Bu bölümde gebelik takibi, doğum, jinekolojik muayeneler ve tedaviler yapılmaktadır.
4. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü
Hastanenin çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde çocuk doktorları, bebekler ve çocuklarla ilgilenir. Bu bölümde çocukların sağlık sorunlarına yönelik muayene ve tedaviler yapılmaktadır.
5. Göz Hastalıkları Bölümü
Göz hastalıkları bölümünde göz doktorları, göz hastalıklarıyla ilgili muayene ve tedavileri gerçekleştirir. Bu bölümde gözlük ve kontakt lens reçetesi de yazılmaktadır.
6. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü
Kulak burun boğaz hastalıkları bölümünde KBB doktorları, burun, kulak ve boğazla ilgili sorunlara yönelik muayene ve tedavileri yapar. Bu bölümde işitme testleri de yapılmaktadır.
7. Nöroloji Bölümü
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde nöroloji bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde sinir sistemi hastalıklarıyla ilgili muayene ve tedaviler yapılmaktadır.
8. Radyoloji Bölümü
Radyoloji bölümünde radyologlar, röntgen, ultrason ve manyetik rezonans görüntüleme gibi görüntüleme yöntemleriyle tanı koyma işlemlerini gerçekleştirir. Bu bölümde ayrıca mamografi ve tomografi gibi tetkikler de yapılmaktadır.
9. Dermatoloji Bölümü
Dermatoloji bölümünde deri hastalıklarıyla ilgilenen doktorlar, cilt muayeneleri yapar ve cilt sorunlarına yönelik tedaviler uygular. Bu bölümde estetik dermatoloji hizmetleri de sunulmaktadır.
10. Psikiyatri Bölümü
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde ruh sağlığıyla ilgili sorunlarla ilgilenen uzmanlar, muayene ve tedavileri gerçekleştirir.
11. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü
Enfeksiyon hastalıkları bölümünde enfeksiyon hastalıkları uzmanları, enfeksiyon kaynaklı hastalıkların teşhis ve tedavilerini yapar. Bu bölümde ayrıca HIV/AIDS gibi özel enfeksiyonlarla ilgili hizmetler de sunulmaktadır.
12. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü
Ortopedi ve travmatoloji bölümünde ortopedi uzmanları, kemik ve eklem sorunlarıyla ilgilenir. Bu bölümde kırık tedavileri, eklem protezleri ve ameliyatları yapılmaktadır.
13. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü
Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde fizik tedavi uzmanları, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavilerini gerçekleştirir. Bu bölümde ayrıca rehabilitasyon programları da uygulanmaktadır.
14. Nefroloji Bölümü
Hastanenin nefroloji bölümünde böbrek hastalıklarıyla ilgilenen uzmanlar, böbrek yetmezliği, böbrek taşları ve diyaliz gibi konularla ilgilenir. Bu bölümde böbrek nakli de yapılmaktadır.
15. Gastroenteroloji Bölümü
Gastroenteroloji bölümünde sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen uzmanlar, mide, bağırsak ve karaciğer gibi organların hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapar. Bu bölümde endoskopi gibi tetkikler de yapılmaktadır.
16. Üroloji Bölümü
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde üroloji bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde üroloji uzmanları, idrar yolu ve erkek üreme sistemi hastalıklarıyla ilgilenir. Bu bölümde prostat muayeneleri ve ameliyatları da yapılmaktadır.
17. Onkoloji Bölümü
Onkoloji bölümünde kanser hastalıklarıyla ilgilenen uzmanlar, kanser teşhisleri ve tedavileri gerçekleştirir. Bu bölümde kemoterapi ve radyoterapi gibi kanser tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
18. Endokrinoloji Bölümü
Endokrinoloji bölümünde hormonal bozukluklarla ilgilenen uzmanlar, tiroid, diyabet ve obezite gibi hormonal hastalıkların teşhis ve tedavilerini yapar. Bu bölümde hormonal testler ve ilaç tedavileri de uygulanmaktadır.
19. Hematoloji Bölümü
Hematoloji bölümünde kan hastalıklarıyla ilgilenen uzmanlar, kan kanseri, lösemi, anemi gibi hastalıkların teşhis ve tedavilerini yapar. Bu bölümde kemik iliği nakli de gerçekleştirilmektedir.
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var?
Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Hangi Bölümler Var? |
İç Hastalıkları |
Cerrahi |
Kadın Hastalıkları ve Doğum |
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları |
Göz Hastalıkları |
Ortopedi
Kulak Burun Boğaz
Dermatoloji
Pediyatrik Kardiyoloji
Üroloji