Bademli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı yahut margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı badem tozu
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3.5 su bardağı kadar )
Üzeri İçin;
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı badem tozu
1 çay kaşığı tarçın
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına tereyağını, 2 kaşık pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 bardak toz bademi alıp yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan minik modüller alıp misket üzere yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
170 dereceli fırında beyaz kalacak biçimde pişirelim.
Fırından çıkınca sıcağı ile çabucak pudra şekeri, tarçın ve badem tozunu üzerine döküp karıştıralım.
Not:Badem yerine ceviz yahut fındıkta kullanılabilir.
Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı yahut margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı badem tozu
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3.5 su bardağı kadar )
Üzeri İçin;
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı badem tozu
1 çay kaşığı tarçın
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına tereyağını, 2 kaşık pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 bardak toz bademi alıp yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan minik modüller alıp misket üzere yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
170 dereceli fırında beyaz kalacak biçimde pişirelim.
Fırından çıkınca sıcağı ile çabucak pudra şekeri, tarçın ve badem tozunu üzerine döküp karıştıralım.
Not:Badem yerine ceviz yahut fındıkta kullanılabilir.
Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı