AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bademcik tasi neden kokar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bademcik taşı neden kokar?​

Ölü mukoza hücrelerinden oluşan bademcik taşı bakteriler için besin kaynağıdır. Ağızda koloniler şeklinde yaşayan farklı türdeki bakteriler bu kitlelerde kümelenir bu da Tonsillolith denilen oluşuma neden olur. Tüm bunlar kişide kötü bir ağız kokusuna neden olur.
Bademcik taşı nasıl giderilir?
Bademcik Taşı Nasıl Geçer?
- Sıcak tuzlu su, bademcik taşlarını rahatlatabilir ve rahatsızlığa yardımcı olabilir.
- Ağız kokusunu yönetmeye yardımcı olmak için ağız gargarası kullanın.
- Nadir durumlarda, doktorlar bunları cerrahi olarak çıkarmayı önerir.
- Çoğu durumda ise hiçbir şey yapmanız gerekmez.
Bademcik taşı kokusu neye benzer?
Dişimizin arasında ya da diş oyukları içinde yemek artığı bekleyince nasıl kötü koku oluşturursa, bademcik taşları da aynı şekilde kötü koku oluşturur. Rengi nedeniyle iltihapla karışan bademcik taşları ateş yapmazlar. Bazen öksürmekle çıkarsa kötü kokulu ve peynirimsi yapıda olduğu fark edilir” şeklinde konuştu.

Bademcik alındıktan sonra hasta olunur mu?​

Bademcik alınınca daha sık hasta olunur mu? Hayır. Bademcikler alınınca savunma sistemi vücudun başka kaynaklarını harekete geçirir.
Kimlerin Bademciği alınır?
Sık tekrarlayan bademcik iltihabı atakları varsa. Yani son 1 yılda 7 kez bademcik iltihabı, son 2 yılda her 5 kez bademcik iltihabı, ve son 3 yılda her yıl 3 kez bademcik enfeksiyon atağı geçiriyorsa bademcikler alınmalıdır.
Bademcik taşı koku yapar mı?
Beyaz ya da açık sarı renkteki bademcik taşları büyümeye devam ettikçe ağızda kötü bir koku meydana gelir. Boğaz ve kulak ağrısına sebep olan bademcik taşları tedavi edilmezse, bademciklerin alınması kaçınılmaz olabilir” dedi.

Boğazdan gelen koku neden olur?​

Ağız içi kaynaklı olmayabilir Örneğin solunum kaynaklı nedenler de kokuya neden olabiliyor. Sinüzit, tonsilit gibi burun-boğaz enfeksiyonları, solunum yolu tümörleri, bademcik taşları ve geniz akıntısı ağız kokusuna yol açabiliyor. Ağız kokusu, sindirim kanalı kaynaklı da olabiliyor.
Bademcik taşı evde nasıl tedavi edilir?
Bunun için bir yemek kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suya ekleyin. Günde üç kez gargara yapın. Bademcik taşlarını yok etmek için düzenli aralıklarla limon suyu tüketin. Limon suyu doğal asit dengesiyle bademcik taşlarını yok etmek için harika bir maddedir.
Bademcik taşı kendi kendine düşer mi?
Bademcik taşları ayrıca hiçbir müdahaleye gerek kalmadan, bademcikten kendiliğinden ayrılarak ağız boşluğuna da düşebilirler.

Bademcik taşı herkeste olur mu?​

Boğazda Beyaz Leke: Tonsil taşı, boğazın arkasında beyaz-sarı bir renkte tortu şeklinde görülebilir. Ancak tonsil taşına sahip herkeste taş görünür olmayabilir.
Bademcik alındıktan sonra tekrar büyür mü?
Hayır. Bu yanlış bir değerlendirmedir. Yeterli şekilde alınmamış bademciklerde kalıntıların büyümesi bazen bademciğin büyümesi olarak düşünülür. Yeterli alınan bademcik tekrar büyümez.
Bademcik ameliyatından sonra ne olur?
Bademcik ameliyatı sonrası çocuklarda bir hafta, erişkinlerde ise 10 – 14 gün süreyle boğaz ağrısı olur. Bu nedenle yumuşak, soğuk ve ılık gıda verilir. Ameliyat sonrası dönemde süt, dondurma, makarna, pilav, çorba, muz, patates püresi, muhallebi, sütlaç ve puding gibi yumuşak yiyecekler verilir.

Bademciği olmayanın boğazı ağrır mı?​

Bademciğin alınmadığı, sadece küçültüldüğü ameliyatların ardından şiddetli boğaz ağrısı olmaz. Genellikle bu durumlarda yutma ve beslenme bozulmaz.
Bademcikleri aldırmak ağız kokusunu önler mi?
Bakterilerin ağız içinde oluşumu engellenerek bademcikte birikimin önü kesilmiş olur. Ancak sonuç olarak bademcik taşlarına bağlı ağız kokusu önlenemiyorsa, kesin çözüm ameliyatla bademciklerin alınmasıdır.
 
Geri
Üst