AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Badem Göz Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Badem Göz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (Margarin de olur)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Bulamak için
İrmik
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzerine
Toz ceviz

Badem Göz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben az şerbetli sevdiğim için materyalleri 1 er bardak eksilttim.İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Kaynatmak falan yok soğuk su ile birlikte şekeri ilave ediyoruz karıştırıyoruz bekletiyoruz.
Hamur için un hariç bütün materyalleri ek ediyoruz.
Daha sonra unu ek ediyoruz.
Daha sonra elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlak hale getiriyoruz.
İrmiğe buluyoruz uçlarını kıvırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra şerbeti buluyoruz yarım saat bekledikten sonra üzerine toz cevizi döküp servise hazırlıyoruz.Afiyet olsun
Badem Göz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst