AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bacakta cekilme neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bacakta çekilme neden olur?​

Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.

Bacak kas gerilmesine ne iyi gelir?​

Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Bacakta damar çekmesi neden olur?
Bacak atardamarlarının daralması ve tıkanması şeklinde görülebilir ve en sık görülen sebebi aterosklerozdur (damar sertliği). Eğer hastanın yürüme mesafesi 50 metrenin altına düşmüş ise, periferik atardamarlarda ciddi ateroskleroz vardır ve periferik by-pass adı verilen cerrahi girişim uygulanması önerilmelidir.
Baldır çekmesi neden olur?
Bacaktaki kas dokusunun zarar görmesi, baskıya maruz kalması yahut darbe görmesi sonucunda baldır kasılması ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle bacak kas dokusu ani darbe ve incinmelerden mümkün olduğunca korunmalıdır. Baldır kasılmasının en sık görüldüğü kişiler, spor aktivitelerinde bulunan kişilerdir.

Baldır kas gerilmesi nasıl geçer?​

1 çay kaşığı zerdeçal ile 1.5 çay kaşığı susam yağını karıştırıp ağrının hissedildiği bölgeye sürdüğünüzde baldırda yaşanan ağrıyı yok edebilirsiniz. Bu karışımı baldıra düzenli olarak uygulamanız ve her uygulamada 20 dakika beklemeniz önerilmektedir.

Bacaklarda güçsüzlük hissi neden olur?​

Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.
 
Geri
Üst