AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bacaklarda morluklar hangi hastaligin belirtisidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.254
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bacaklarda morluklar hangi hastalığın belirtisidir?​

Bacaklarda morarma sıklıkla görülen bir lösemi belirtisidir. Vücudun pek çok farklı yerinde de meydana gelebilir. Bu morarmaların nedeni trombosit miktarında azalma meydana gelmesidir. Buna bağlı olarak kanın yenilenmesi de az olduğundan, vücuda herhangi bir darbe almadan bazı morluklar oluşabilir.

Bacaklarda ve kollarda morarma neden olur?​

Vitamin eksikliğine bağlı olarak morarmalar da oluşabiliyor. Özellikle B12, C, K ve folik asit eksikliğinde kol ve bacaklarda morarmalar gözlenebiliyor. Vücuttaki özellikle de organları koruyan destek dokusu olan yağ tabakasının azalmasıyla damarlarda kolayca kanama oluşabilir.
Şayet bir travma olmaksızın bacakta morarma oluşmuşsa ve morarma uzun süre duruyorsa; bu durum gerçekten korkulması gereken bir kan hastalığının habercisi olabilir. Ayrıca travmanın şiddeti ve morarma derecesinin de orantılı olması gerekir. Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli.
Vucutta morluklar neden olur sebebi nedir?
Ciltte oluşan travma dışı morluklar birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Bu rahatsızlıkların başında kan hastalıkları yer alır. · Pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olarak sıklıkla oluşan morluklar, lösemi, lenf bezi hastalıkları ve kemik iliği kanseri gibi ciddi sağlık problemlerine bağlı olarak görülebilir.
Lösemide morarma nasıl olur?
Morluklar, kemik iliğinin lösemik hücreler tarafından tutulmasına bağlı olarak trombositlerin ana hücrelerinin baskılanmasından kaynaklanır. Hastalık devam ettiği sürece bir kaç gün içerisinde vücudun farklı bölgelerinde morluklar oluşmaya devam eder.

Stres vücutta morluk yapar mı?​

Stresten vücutta morluklar da çıkabilir. Yetişkinlerde en çok şikâyet bacaklarda olan morarmalardır. Bir travma sonucuna bağlı olarak morluk oluşmayıp nedensiz şekilde morarmalar başladıysa hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle de kan hastalıkları akla gelebilir.

Isırma sonucu oluşan morluk nasıl geçer?​

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.
1-2 gün içerisinde morluklar mavi ve siyah renge dönüşür. 3-4 gün sonra ise morluk rengi tekrar değişerek sarı veya yeşile dönüşür. Birkaç gün ardından açık kahverengi veya kahverengimsi sarıya dönüşür. 2 hafta sonunda morluk tamamen geçer ve cilt normale döner.
Kolda morluklar neden olusur?
KOLDA MORARMA Kollarda ve vücudun üst kısmında oluşan morarmaların nedeni pıhtılaşma olabilir. Eğer kişi de bunlarda görülüyorsa Pıhtılaşma bozukluğu, hemofili gibi genetik hastalıklar olabilir. Pıhtılaşma sorunları ile ilgili hematoloji uzmanına danışmakta fayda vardır.
Stresten vücutta morarma olur mu?
Morluklar en fazla 18 gün içerisinde iyileşebilir. Stresten vücutta morluklar da çıkabilir. Yetişkinlerde en çok şikâyet bacaklarda olan morarmalardır. Bir travma sonucuna bağlı olarak morluk oluşmayıp nedensiz şekilde morarmalar başladıysa hastalıkların habercisi olabilir.

Lösemi olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Löseminin Belirtileri

Stresten morluk olur mu?​

 
Geri
Üst