- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 245.825
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bacağı kesilen şeker hastası ne kadar yaşar?
Ampütasyon kararlarını mümkün olduğu kadar almamalı ya da önlemeliyiz çünkü bu hastalarda ilk 5 yıl içinde ikinci kez ampütasyon yapılma olasılığı P ve ampütasyon yapılmış hastaların yine P’sinde yaşam süresi ortalama 5 yıl kısalmaktadır.Ayağı kesilen kaç yıl yaşar?
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre diz altı-diz üstü ayağı kesilen hastaların yaklaşık yarısının 5 yıl içerisinde hayatlarını kaybettiğinin anlaşıldığını belirten Baktıroğlu, bu araştırmanın diyabete bağlı ayak kesilmesinin birçok kanser türünden daha ölümcül olduğunu gösterdiğini dile getirdi.Kesilen bacak ne yapılmalı?
Yaralanma olduğu zaman ilk olarak yara üzerine temiz bir gazlı bez ile kompresyon yapılmalı, antiseptik solüsyon ile temizlenmeli daha sonra ise yara bandı ile bölge kapatılmalıdır.
Şeker hastalarının uzuvları neden kesilir?
Tüm şeker hastaları düşünüldüğünde hayatları süresince hastaların %20 sinde yara oluşur. Şeker hastalığına bağlı yara ve enfeksiyon oluştuğunda hastaların %20 sinde tanı anında bacağın kesilmesi gerekmektedir. Yara önemlidir çünkü bacağı kesilen şeker hastalarının %85 inde başlangıçta ayakta yara oluşmaktadır.
Şeker hastalarının yaralarına ne iyi gelir?
Çeşitli yaralar yanında diyabet hastalarının yaraları için de kullanılan bazı özel cihaz ve tedaviler bulunmaktadır: Negatif basınçlı yara tedavisi, hiperbarik oksijen tedavisi, larva tedavisi, kök hücre, ozon tedavisi, lazer, ışık, elektrik tedavileri vs. gibi.Şeker hastalarında ayak ağrısı neden olur?
Diyabetik ayağın gelişmesinde temel neden kan şekeri yükselmesiyle meydana gelen sinir sisteminde hasarlar ve kan damarı duvarında oluşan yangısal değişimlerdir. Diyabetik ayak ülserleri sinirsel hasar ve vücudun bir kısmının kan ve oksijenlenememesi nedenlerine bağlı olabilmektedir.Şeker hastası ayak yarasına ne iyi gelir?
Diyabetik Ayak Tedavisi
Ayak parmak kesilmesi kaç günde iyileşir?
Parmak temizlenip, vazelinli gazlı bez (Bactigras gibi) ile kapatılmalı ve pansuman günlük olarak değiştirilmelidir. Bu şekilde genellikle 4-6 hafta içinde tam iyileşme elde edilir.