Babanemin İncir Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Babanemin İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
20 tane incir
10 tane ceviz
İki yemek kaşığı tereyağı
2- 3 yemek kaşığı şeker
1 litre süt

Babanemin İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce incirleri sütün içinde bekletiyoruz.
Yumuşadıkları zaman üstlerini kesip içlerine ceviz koyuyoruz.
Tencereye diziyoruz ve kısık ateşe alıyoruz.
Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz.
Tenceredeki incirlerin üstüne gezdiriyoruz.
Beklettiğimiz sütün içine şekeri ekliyoruz. ( isteyen hiç eklemeyebilir ya da daha çok ekleyebilir size kalmış).
Sonra sütümüzün az bir kısmını incirlerin üzerine döküyoruz.
Amacımız yavaş pişirmeyle kaymak bağlatmak. İncirin sütü bittikçe süt ekliyoruz ve çekmesini, kaymak yapmasını bekliyoruz. Babanem 4 saatte ve tepside ağır ağır pişirirmiş. Ben tencerede yapıyorum.
İncirlerin altını yakmayın kontrol edin. Alt üst yapabilirsiniz.
Not: İsteyen şeker ve tereyağını çıkartabilir. Burdaki tat aslında süt reçeli incir ve kaymak tatlarının birleşimi gibi bişeye benziyor. Tarifi babanem bize hiç anlatmadı. Gördüklerimden yola çıkarak evde yaptığımı yazdım. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Babanemin İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst