Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Babagannus kime ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.225
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Babagannuş kime ait?​

Babagannuş, Hatay mutfağına özgü bir mezedir. Farklı versiyonları bulunan babagannuşun Lübnan ve Arap mutfaklarında da yer aldığı bilinmektedir.
Diyarbakır Babagannuş nasıl yapılır?
Babagannuş – Diyarbakır Tarifi Hazırlanışı
- Patlıcanlaırn sap kısımlarındaki yaprakları kesip atın, sapları kalsın.
- Patlıcanları ızgara telinin üzerine dizip 200 dereceye ayarladığınız fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Közleme işlemini açık ocak ateşinde, közleme kabında ya da mangalda yapabilirsiniz.
Diyarbakır Usulü Babagannuş kıymalı olur mu?
Servis tabağına öncelikle patlıcan alınır ve spatula yardımıyla yayılır. Üzerine Kıymalı harç yerleştirilir. Babagannuş servise hazırdır.

Babagannuş adı nereden gelir?​

Arapça baba ġannūş بابا غنّوش “patlıcan beğendi, Suriye ve Lübnan”a has bir yemek” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḥannūş حنّوش “Hıristiyan Araplarda bir erkek adı, Yohanna” özel adından türetilmiştir. Bu sözcük Arapça aynı anlama gelen ḥannā özel adından türetilmiştir.
Hünkar Beğendi yanında ne yenir?
“Hünkar Beğendinin Yanına Ne Gider?” Diye Düşünenlere 10 Nefis Tamamlayıcı Tarif
Türlü yemeğin yanında ne yapılır?
Türlü yemeği yanına ne gider?
Hatay Usulü Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan, domates ve biberleri güzelce közleyin.
- Sarımsağın kabuklarını soyun ve bir havanın içerisinde güzelce döverek ezin.
- Soğanı da incecik bir şekilde doğrayın.
- Patlıcan, domates ve biberlerin kabuklarını soyun.
- Nane yapraklarını da incecik kıyın.
Babagannuş ta kıyma olur mu?
Küçük bir tavada birazcık yağ koyup kıymamızı kavuralım, bir tutam tuz bir tutam karabiber ,pulbiber ekleyip altını kapatalım . Yemeğimizi bir servis tabağına alıp üzerine kıymamızı gezdirelim.
Diyarbakır Usulü Babagannuş nasıl olur?
Canım annemin bana yazdan közleyip hazırladığı dondurucudaki patlıcanlarımı ince ince kıyıp kenarda bekletip, tavaya yağı kızdırıp yumurtaları kıralım. Pişirip üzerine rendelenmiş sarımsak tuz ve patlıcanları ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra yemeye hazır. AFİYET OLSUN.
 
Geri
Üst