Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
2 tane yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbet için şeker, su ve limon suyu ocağa alınır ve kaynatılır.
Akabinde şeker, haşhaş, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve irmik güzelce çırpındıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir. (öncelikle unu sonrasında kabartma tozunu eklemek değerli. ).
İsteğe nazaran fırına sürmeden üzerine çörek otu katabilirsiniz.
Akabinde yağlanmış fırın tepsisi ile fırına sürülür, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tatlımız pişip ılımaya başlayınca şerbeti dökülür ve dinlendirilir.
İsteğe nazaran üzerine krem şanti de ekleyebilirsiniz ancak babaannemin tanımı olduğu için biz eklemiyoruz. Afiyet olsun. .
Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
2 tane yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbet için şeker, su ve limon suyu ocağa alınır ve kaynatılır.
Akabinde şeker, haşhaş, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve irmik güzelce çırpındıktan sonra un ve kabartma tozu eklenir. (öncelikle unu sonrasında kabartma tozunu eklemek değerli. ).
İsteğe nazaran fırına sürmeden üzerine çörek otu katabilirsiniz.
Akabinde yağlanmış fırın tepsisi ile fırına sürülür, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tatlımız pişip ılımaya başlayınca şerbeti dökülür ve dinlendirilir.
İsteğe nazaran üzerine krem şanti de ekleyebilirsiniz ancak babaannemin tanımı olduğu için biz eklemiyoruz. Afiyet olsun. .
Babaannemin Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı