AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baba Destek Programi Nedir?

Editör

Yeni Üye

Baba Destek Programı Nedir?​

Babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP, babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı, iletişim becerileri kazanmalarını ve daha demokratik bir tutumu benimsemelerini hedeflemektedir.

Babanın rolü nedir?​

Çocuk ile anne arasında iç içe geçmiş bir ilişki vardır. Baba, çocuk ve anne arasına girerek mesafeyi sağlar. Bu mesafe sayesinde çocuk, erkek ve kız olma kimliğini sağlıklı olarak edinir. Baba; anneyi çocuğa, çocuğu anneye yasaklar, ayırıcı rol oynar.
Baba Destek Programı ne kadar sürer?​
3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babaların, 10/13 hafta boyunca eğitim almasına imkan tanıyan program kapsamında bugüne kadar 60.000’den fazla babaya ulaştık.

Baba Destek Programına Yönelik aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?​

Baba Destek Programına Yönelik aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Babalara yönelik bilimsel temelli bir eğitim programı. Baba Destek Program (BADEP), babanın çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda daha bilgili olmasını, bu bilgilerini hayata geçirmesini, çocuğuyla, eşiyle ve yakın çevresiyle iletişimini geliştirmesini ve daha demokratik bir tutum benimsemesini sağlamaktadır.

Baba Destek Programı ne zaman başladı?​

Baba Destek Programı ne zaman başladı?
Çocuk gelişiminde babalar anneler kadar önemlidir. Bu nedenle Anne Çocuk Eğitim Vakfı 1996’da Baba Destek Programı’nı bir pilot proje bağlamında başlatmıştır.

Ailede babanın görevleri nelerdir?​

– Baba vakti geldiği zaman evlatları ile dostça sohbet edebilmelidir. – Babalar yalnızca iş açısından değil sosyal olarak da ailede herkese destek olur. – Baba ailedeki tüm sıkıntılar çözmeye çabalar. – Baba kendi kişiliği ve ahlaki tutumu ile çocuklarına örnek davranışlar sergilemelidir.

Badep hangi yaş aralığı?​

BADEP’ in hedef kitlesi; 3-6 ve 7-11 yaş arasında çocukları olan babalardır.Bu Program 15’er kişilik baba grupları oluşturularak, 10-13 hafta boyunca haftada bir gün 2-2,5 saatlik oturumlar halinde uygulanır.
Anne Baba eğitim Programı Nedir?​
Anne-baba eğitimi programları çocukların yetiştirilmesi, aile ilişkileri, ailede ve toplumda anne babaya düşen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli bilgi, tutum ve becerilerin sistemli biçimde geliştirilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Baba Destek Programı, çocukların gelişiminde babaların daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Program, babaların çocuk gelişimi konusundaki bilgi düzeylerini artırmayı, iletişim becerilerini geliştirmeyi ve daha demokratik bir yaklaşım benimsemelerini hedeflemektedir. 3-6 ve 7-11 yaş aralığındaki çocukları olan babalara yönelik olan program, 10-13 hafta boyunca uygulanmaktadır.

Babanın rolü, çocuk ile anne arasındaki ilişkiyi dengelemekte ve çocuğun sağlıklı bir şekilde kendi kimliğini oluşturmasını desteklemektedir. Baba, çocuk ve anne arasına mesafe koyarak çocuğun farklı rolleri anlamasını sağlar. Bu da çocuğun gelişimi açısından önemli bir etkendir.

Baba Destek Programı, 1996 yılında Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından bir pilot proje olarak hayata geçirilmiştir. Programın amacı, babaların çocuklarıyla iletişimlerini güçlendirmek, eğitim konusundaki bilgilerini artırmak ve daha demokratik bir yaklaşım sergilemelerine yardımcı olmaktadır.

Ailede babanın görevleri arasında, çocuklarıyla dostça iletişim kurmak, ailenin genel sosyal ihtiyaçlarına destek olmak, aile içi sorunları çözmeye çalışmak ve çocuklara örnek davranışlar sergilemek gibi önemli görevler bulunmaktadır.

BADEP, 3-6 ve 7-11 yaş aralığındaki çocukları olan babaları hedefleyen bir programdır. 10-13 hafta boyunca haftada bir gün 2-2,5 saatlik oturumlar şeklinde uygulanmaktadır.

Anne Baba Eğitim Programları ise çocukların yetiştirilmesi, aile ilişkileri ve aile içinde yerine getirilmesi gereken sorumluluklar konusunda ebeveynlere bilgi, tutum ve beceri kazandırmayı amaçlar.

Geri