AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

BAB Projesi Nedir?

Editör

Yeni Üye

BAB Projesi Nedir?​

Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.

BAP Projesi kimler başvurabilir?​

Kimler başvurabilir: Üniversitemiz mensubu deneyimli, BAP komisyonu tarafından duyurulan WoS H indeksi puanına sahip, en az bir adet dış kaynaklı araştırma projesini başarılı bir şekilde yürüterek tamamlamış olan öğretim üyeleri ile Doktora, Uzmanlık Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar başvuruda …

Lisans araştırma Projesi Nedir?​

Lisans araştırma Projesi Nedir?
Tanım ve Kapsamı: Üniversitemizin 4 yıl ve üzeri süre ile lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin, örgün öğretim programlarına kayıtlı, başarılı öğrencilerinin AR-GE kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla oluşturulmuş proje desteği türüdür.

Bilimsel bir araştırma projesi nasıl hazırlanır?​

İşte bunlar:
- Projenin konusunu seçmek. Projenizi ilgilendiğiniz, üzerine düşündüğünüz, merak ettiğiniz konular üzerine seçin.
- Bilgi toplamak.
- Bilimsel yöntem.
- Kontrollü deney yapmak ve sonuçları kaydetmek.
- Grafikler, Tablolar, Çizimler, Modeller.
- Yaptığını Göster.
- Rapor Yazma.
- Sunuş

Üniversite Araştırma Projesi Nedir?​

Üniversitenin yıllık gelirinin belirli bir bölümünü ayırarak oluşturduğu fon tarafından kısmen ya da tamamen desteklenen ve tamamlandığında sonuçları ile alanında ulusal ya da uluslararası düzeyde bilime, ekonomiye, sanata, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması beklenen bilimsel …

BAP proje Başvurusu Nasıl Yapılır?​

BAP proje Başvurusu Nasıl Yapılır?
Tüm proje başvuruları, http://bid.deu.edu.tr/deu-otomasyonlar/ internet adresinde yer alan Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyonu kullanılarak gerçekleştirilir. BAPSİS Başvuru Ekranı ile ilgili ayrıntılı kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.
BAP Nasıl Başvurulur?​
Başvurular online olarak bap.eskisehir.edu.tr , adresi üzerinden web mail kullanıcı ismi ve şifreniz ile yapılmalıdır.
Araştırma projeleri nelerdir?​
Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) toplumsal ya da evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek, akademisyen ve öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağı olan teorik ya da uygulamalı yapılan projeler bütünüdür.

Üniversite Öğrencileri araştırma Projeleri Destekleme Programı Nedir?​

Üniversite Öğrencileri araştırma Projeleri Destekleme Programı Nedir?
Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir. …

BAP projeleri nelerdir?​

BAB Projesi, yüksek öğretim kurumlarında yapılan bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş bir uygulamadır. Üniversitelerde akademisyenlerin ve araştırmacıların bilimsel projelerini desteklemek için sunulan kaynaklardan faydalanmalarını sağlar. Proje başvuruları genellikle belirli kriterler doğrultusunda değerlendirilir ve desteklenen projelerin sonuçları çeşitli alanlarda katkı sağlayabilecek nitelikte olması beklenir.

BAP Projesine kimler başvurabilir sorusuna gelecek olursak, genellikle üniversite mensubu deneyimli öğretim üyeleri, WoS H indeksi puanına sahip olan araştırmacılar veya dış kaynaklı başarılı araştırma projelerini tamamlamış Doktora ve Uzmanlık Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar başvuru yapabilirler.

Üniversitelerin öğrencilerine sunduğu Lisans Araştırma Projesi ise, öğrencilerin AR-GE kültürlerini geliştirerek araştırma faaliyetlerine teşvik edilmesini amaçlar. Bu projeler, öğrencilere araştırma yapma deneyimi kazandırarak özgün projeler üretmelerine olanak tanır.

Bilimsel bir araştırma projesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken adımlar arasında proje konusunu seçmek, bilgi toplamak, bilimsel yöntemi uygulamak, deney yapmak, sonuçları kaydetmek, grafikler ve tablolar oluşturmak, rapor yazmak ve sunum yapmak gibi aşamalar bulunur.

Üniversite Araştırma Projeleri ise, üniversitelerin belli bir gelirini ayırarak oluşturduğu fona başvurularak desteklenen ve ulusal ya da uluslararası düzeyde bilime, ekonomiye, sanata, teknolojiye ve kültürel kalkınmaya katkı sağlaması beklenen projelerdir.

BAP projelerine başvuruda bulunmak için genellikle üniversitelerin belirlediği online platformlar veya sistemler kullanılarak başvuru yapılır. Proje başvurularının çeşitli kriterlere göre değerlendirilmesi sonucunda desteklenen projeler belirlenir.

Son olarak, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, lisans öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir programdır. Projeler aracılığıyla öğrencilere araştırmacı kimliği kazandırılarak farklı alanlarda deneyim kazanmaları ve katkı sağlamaları hedeflenir.

Geri