AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

B12 eksikligi gebeligi etkiler mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

B12 eksikliği gebeliği etkiler mi?​

Yeterince et, süt, yumurta gibi besinleri tükenmeyen hamile bayanlarda B12 vitamin eksikliği yüksektir. Bu B12 vitamin eksikliği kısırlığa ve sık sık düşüklere neden olur.

Gebelikte önerilen günlük B12 alımı nedir?​

Gebelik döneminde kadınlar için önerilen günlük B12 vitamini miktar 2.6 mikrogram’dır. Emzirme dönemindeki annelerde önerilen miktar ise 2.8 mikrograma kadar çıkmaktadır.
Çok fazla hayvansal ürün tüketmek ve gelişigüzel vitamin hapı kullanmak B12 vitaminini yükseltebilir. Ayrıca karaciğer ve böbrek yetmezliği, özellikle kan kanserleri ile bazı kanser türlerinde B12 vitamini fazlalığı görülebilir.
Hamile iken B12 iğnesi vurulur mu?
Eğer yapılan kan tahlilinde gebe kadında B12 vitamin eksikliği tespit edilirse, takviye olarak günde 2,2-2,6 mcg olacak şekilde Dodex B12 iğnesi yapılabilir. Bu vitamin takviyesinin gebeliğin ilk trimesterinden sonra yapılması uygundur.
Hangi besinlerde B12 vitamini bulunur?
B12 kan testi, kan dolaşımında bulunan B12 vitamininin miktarını ölçer, çoğunlukla hayvansal besinlerde elde edilen B12 yoğun olarak yumurta, et ve süt gibi besinlerde bulunur. Kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve hücrelerin enerji üretiminde önemli rol oynar.

Günlük B12 ihtiyacı ne kadardır?​

İnsan vücudunun günlük B12 ihtiyacı 1 mikrogram kadardır. Kan içinde en düşük 150, en yüksek 550 mikrogram B12 bulunması normal ölçü kabul edilir. Değerler kullanılan cihazın modeline göre değişiklik gösterebilir.

Hangi bakteriler B12 vitamini üretir?​

İnsan vücudunda duruma göre değişken 400 ile 500 arasında bakteri yaşar, bu bakterilerden B12 vitamini üreten bakteriler ince bağırsağın son 50 cm.’lik bölümünde yaşar ve B12 vitaminini burada üretir. Burada üretilen vitaminler kana karışırken, kimi vitaminler de kalın bağırsağa geçer fakat burada sudan başka bir vitamin emilmez.
B12 vitaminin içinde bulunan kobalt ile de diğer vitaminlerden ayrılır. Vitamin B12 normal değerler de olmadığında başta halsizlik olmak üzere depresif hareketler, ayakta yangı hissi hastalıklara kolay yakalanma, anemi gibi önemli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.
 
Geri
Üst