- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
B1 lisansı nedir?
a) SHY-66 Kategori B1 lisansı, sahibine; hava aracının yapısı, güç ünitesi, mekanik ve elektrik sistemleri üzerinde yapılmış bakım faaliyetlerinin sonrasında bakım çıkış sertifikası düzenleyebilme yetkisi verir.SHGM kredilendirme nasıl yapılır?
Modül kredilendirmesi yapmak isteyen başvuru sahibi, SHGM sitesinde yayınlanmış olan FR.19F SHY-66 Kredilendirme Formu ve formda belirtilen ek belgeler ile Genel Müdürlüğe başvurur. Lisans tanzim başvurusu ile başvuru yapılabilir.EASA Part-145 Nedir? Uçak bakım onarım kuruluşlarının Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) standartlarında bakım yapabilme yetkisi veren belgeye Part-145 denir. Bu sertifikayı alabilen kuruluşlara ait hangarlarda EASA standartlarında bakım yapılır.
SHT 145 nedir?
Bu Talimat, SHY-145 Onaylı Hava Aracı Bakım Kuruluşları Yönetmeliğine uygun şekilde, sivil hava araçlarına veya komponentlere bakım hizmeti vermek üzere yetkilendirilmiş kuruluşları ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetici ve personeli kapsar.
EASA sertifikası nedir?
19 Temmuz 2012’de EASA tarafından EASA Part21, 26 Aralık 2014’te SHGM tarafından SHY/SHT-21 kurallarına göre TOYO sertifikaları verilmiştir. Bu sertifikalar, TUSAŞ mühendislik organizasyonunun alt yüklenicilerle birlikte uyumlu bir işleyişle tasarım yapabildiğini onaylamaktadır.
B1 lisansı nasıl alınır?
Bu eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrenci, EASA Part-147 / SHY-147 Onaylı Eğitim Merkezimizden katılmış olduğu programa ait eğitim sertifikasını alarak, 2 yıllık bakım deneyimiyle Kategori B1.1 Lisansı için EASA ve SHGM’ye başvuru yapabilecektir.B1 veya b2 sertifikalı bir personel için asgari yaş nedir?
MADDE 8 – (1) Hava aracı bakım lisansı başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.Kredilendirme nedir? SHGM okumuş olduğunuz okulunuzun eğitim düzeyinin yeterliliğine göre size bu kredilendirmeyi sağlıyor. Okulda görmüş olduğunuz meslek dersleri SHGM’nin istediği standartlarda ise okulunuz kredilendirilmiş okul statüsüne giriyor.
Kredilendirme nedir?
Kredi, bir kimseye belirli bir süre sonra geri almak kaydıyla satın alma gücü sağlanması veya bu gücün devredilmesi olarak tanımlanır. Bu sözü edilen nakdi kredi tanımıdır. Ancak bankalar bir tüzel ya da gerçek kişi lehine garanti ve kefalet vererek de kredilendirme yapabilir. Buna da gayrinakdi kredi denir.
SHY 145 ne demek?
Ticari hava taşımacılığında kullanılan her türlü sivil hava araçları ile ticari hava taşımacılığında kullanılmayan büyük hava araçlarına ve herhangi bir motor, pervane, parça veya cihazına bakım hizmeti vermeye yetkilendirilmiş bakım kuruluşlarıdır.
Part 147 nedir?
easa tarafından bakım şirketlerine verilen “eğitim verebilme yetkisi”dir. bu yetki ile, easa part 145 yetkisi almak için gerekli olan eğitimleri şirket kendisi verebilir.SHT 147 nedir?
18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları Yönetmeliği (SHY-147)’nin uygulamasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları Talimatı (SHT-147) 22/11/2016 tarihinde yenilenerek yürürlüğe girmiştir.Amacı: Önlisans ve lisans eğitimi gören öğrencilerin sivil havacılık sistemi, işleyişi, sektör ve işletmeler hakkında bilgi edinerek kariyer planlamalarında havacılık sektörünü değerlendirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.