AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

B vitamini eksikligini onlemek icin ne tuketmelisiniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

B vitamini eksikliğini önlemek için ne tüketmelisiniz?​

B vitamini eksikliğini önlemek için ne tüketmelisiniz? Folik asit veya diğer isimleriyle folat/B9 vitamini, dikkat etmeniz gereken B vitaminlerindendir. Özellikle hamilelik süresince tüplerde oluşacak sorunlardan ve açık omurga hastalığından korunmada oldukça önemlidir.

Hangi besinlerde B1 vitamini bulunur?​

B1 vitamini hangi besinlerde bulunur? Ay çekirdeği, fındık, ceviz, yer fıstığı, badem, şam fıstığı, sarımsak, kestane, buğday, bira mayası, yürek, fasulye, susam, bira mayası, maydanoz, bezelye, nohut, mercimek, enginar, karnabahar. B2 vitamini hangi besinlerde bulunur?
Peki B vitamini eksikliği nelere sebep olur?
B vitamini eksikliği nelere sebep olur? Kendinizi sürekli yorgun hissetmenizin sebeplerinden biri B vitamin eksikliği olabilir. B6 ve B12 eksikliği anemiye, yani kansızlığa sebep olur ve bu da size halsiz düşürür.
Hangi besinlerde B6 vitamini bulunur?
B6 vitamini hangi besinlerde bulunur? Balık, ay çekirdeği, fındık, şam fıstığı, pirinç ve buğday kepeği, sarımsak, ciğer, susam B6 açısından zengin yiyecklerdir. B10 vitamini hangi besinlerde bulunur?

Hangi besinlerde B2 vitamini bulunur?​

B2 vitamini hangi besinlerde bulunur? Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler, kuru baklagiler, böbrek, bira, ekmek mayası, muz ve ıspanakta bulunur. B3 vitamini hangi besinlerde bulunur?

B3 vitamini hangi besinlerde bulunur?​

Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler, kuru baklagiler, böbrek, bira, ekmek mayası, muz ve ıspanakta bulunur. B3 vitamini hangi besinlerde bulunur? Somon balığı, ton balığı, sığır ve kuzu eti, hindi, tavuk, kuşkonmaz ve buğday başlıca B3 vitamini kaynaklarıdır.
 
Geri
Üst