AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

B sinifi ehliyet src kac alir?

Editör

Yeni Üye

B sınıfı ehliyet src kaç alır?​

25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet sınıfı B olan kişiler, SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyet sahibi olan kişiler SRC-2, SRC-3, SRC4 belgeleri için başvuru yapabilirler. Bu tarihten önce sahip olduğu ehliyet sınıfı E olanlar ise, SRC-1, SRC-2, SRC-3, SRC-4 belgelerinden istediklerini alma hakkına sahip olabilirler.

SRC belgesi kim verir?​

SRC belgesi kim verir?
29966 Sayılı Resmi Gazetede açıkça belirtildiği gibi src belgesi eğitimi sadece “Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim Ve Geliştirme Kursları” tarafından verilir.

SRC 1 ücreti ne kadar?​

SRC belgesi ücreti illere ve bölgelere göre farklılık gösterir. Bununla birlikte ortalama SRC belgesi ücretleri şu şekildedir: SRC 1 Belgesi: Toplam 40 saat ve ortalama 1120 TL. SRC 2 Belgesi: Toplam 36 saat ve ortalama 1008 TL.

B Sınıfı ehliyet SRC Belgesi nasıl alınır?​

B Sınıfı ehliyet SRC Belgesi nasıl alınır?
B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.

SRC 1 ve 3 neyi kapsar?​

Bu belge türü ticari amaçlar kargo, yük ve eşya taşıyanlar tarafından alınır. Src1 belgesinde olduğu gibi Src3 belgesi de uluslararası taşımacılık yapmaya yetkilidir. Bu belgeye sahip olan kişiler ayrıca yurt içerisinde de bu faaliyeti gerçekleştirebilirler.

SRC 2 ve 4 belgesi hangi araçları kullanır?​

SRC 2 ve 4 belgesi hangi araçları kullanır?
SRC2 belgesi şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar için, SRC4 belgesi ise şehirler arası yük taşımacılığı yapanlar içindir.

SRC 2 ve 4 sınavsız nasıl alınır?​

Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.

SRC belgesi için bilgiyi nereden alabilirim?​

SRC belgesi için bilgiyi nereden alabilirim?
SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

SRC 2 ve 4 harcı ne kadar?​

2022 SRC 1 SRC 2 SRC 3 SRC 4 Belgesi Kurs Fiyatları
İstenilen Belge | Sertifika Sınıfı | Toplam Ücret KDV Dahil TL
SRC1 | Uluslararası yolcu taşımacılığı | 1400 TL
SRC2 | Yurtiçi yolcu taşımacılığı | 1260 TL
SRC3 | Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı | 1435 TL
SRC4 | Yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı | 1260 TL

SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?​

SRC 2 ve 4 aynı anda alınabilir mi?
12. SRC2 ve SRC4 aynı anda alınabilinir mi? 2 belge için iki ayrı eğitim ve sınava girerek alınır.

SRC 2 ve 4 belgesi nasıl alınır?​

Bu yollar sınavsız ve sınavlı olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir.

SRC belgesi almak için kaç yıllık ehliyet?​

SRC belgesi almak için kaç yıllık ehliyet?
SRC belgesi başvuru şartları şöyledir; – 2003 tarihinden önce ehliyeti olanlar sınava ve eğitime girmeden almış oldukları ehliyet türüne uygun SRC belgelerini alabilirler. 2003’ten sonra sürücü belgesi olanlar SRC belgesi alabilmek için eğitim almak ve sınava girmek zorundadırlar.

SRC 1 ve 3 hangi araçları kullanır?​

Muafiyetle ya da sınava girerek alacaklar da hangi src belgesini alacaklarını muhakkak bildirirler. Src belgesi çeşitleri şunlardır: Src1 belgesi: uluslararası alanda taşımacılık faaliyetleri yürüten ticari araçların almak zorunda olduğu belgedir….Src 3 hangi araçları kullanır?
- Kamyonet,
- Pikap,
- Kamyon,
- Çekici (TIR)

SRC 3 Belgesi SRC 4 yerine geçer mi?​

SRC 3 Belgesi SRC 4 yerine geçer mi?
Src3 Türü Mesleki Yeterlilik sahibi olan sürücü Yurtdışına yük taşıyabildiği gibi Yurtiçinde’ de yük taşıması yapabilir. Sonuç olarak Src3 Belgesi Src4 Belgesini kapsar.

**B Sınıfı Ehliyet SRC Belgesi Nedir?**

B sınıfı ehliyeti olan sürücülerin ticari amaçlarla yolcu ve yük taşımacılığı yapabilmeleri için almaları gereken SRC belgeleri bulunmaktadır. Bu belgeler farklı sınıflara ayrılmıştır ve farklı taşımacılık türlerini kapsar. SRC belgeleri, sürücülerin mesleki yeterliliklerini kanıtlar ve yasal olarak belirli araçları kullanabilmelerine olanak tanır.

**SRC Belgeleri ve Kullanım Alanları**

- **SRC 1 Belgesi:** Uluslararası yolcu taşımacılığı yapanlar için geçerlidir.
- **SRC 2 Belgesi:** Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar için gereklidir.
- **SRC 3 Belgesi:** Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı yapacak sürücüler tarafından alınır.
- **SRC 4 Belgesi:** Yurtiçi eşya-kargo taşımacılığı yapacak sürücüler için önemlidir.

Bu belgelerin her biri farklı eğitim süreçleri ve sınavlarla alınabilir. SRC belgeleri alınırken belirli ücretler ödenmesi gerekmektedir ve her belgenin geçerlilik süresi belirli bir zaman dilimine sahiptir.

SRC belgeleri, eğitim kurumları aracılığıyla veya e-Devlet üzerinden başvurularak alınabilir. Belge türlerine göre farklı eğitim programları ve süreleri bulunmaktadır. Ayrıca, bazı belgeler için sınav şartı da aranmaktadır.

Eski ehliyetlere sahip sürücüler belirli muafiyetlerden yararlanarak sınavsız olarak SRC belgelerine başvurabilirken, yeni ehliyet sahipleri genellikle eğitim ve sınav süreçlerine tabi tutulurlar.

SRC belgeleri alınırken başvuru şartları ve gerekli belgeler konusunda detaylı bilgi almak için yetkili eğitim kurumları veya ilgili resmi kurumlarla iletişime geçmek önemlidir.

Geri