[B]Pirinç lapası nasıl yapılır?[/B] Pirinç lapası tarifi için öncelikle pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye sütü ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. [

zeberus

Yeni Üye
5691 Saîd İbnu'IHâris anlatıyor: İbnu Ömer radıyallahu anhümâ'yı şöyle söyler işittim: Siz nezretmekten yasaklanmadınız mı? Resülullah aleyhissalâtu vesselâm demişti ancak: Nezir; olacak bir şeyi ne öne alır ne de geriye bıraktırır Ama onunla cimriden mal çıkarılmış olur

Buhârî, Kader 6, Eyman 26; Müslim, Nezr 3, (1639); Ebu Dâvud, Eymân 26, (3287); Nesâî, Eymân 24, (7, 15,16)

5692 Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Nezir, ademoğluna, Allah'ın kendisine takdir etmediği hiçbir şeyi yakınlaştırmaz Oysa nezir, kadere muvafık olur Nezir doğruca, cimrinin kendi arzusu ile içeri almamak istemediği, cimriden çıkarılır

Buhârî, Kader 6, Eymân 26; Müslim, Eymân 7, (1640); Ebu Dâvud; Eymân 26, (3288); Tirmizi, Nüzûr 10, (1538); Nesâî, Eymân 25, (7,16)

TAATE KARŞIN NEZİR

5693 Hz Aişe radıyallahu anh anlatıyor: Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın şöyle söydediğini işittim:

Kim Allah'a itaat etmeye nezrederse hemen itaat etsin Kim de Allah'a isyan etmeye nezrederse, sakın ayaklanma etmesin

Buhârî, Eyman 28; Muvatta, Nüzür 8, (2, 476); Ebu Davud, Eymân 22, (3289); Tirmizi, Nüzûr 2; (1526); Nesâî, Eymân 28, (7,17); İbnu Mâce, Kefârat 16, (2126)

NAMAZLA İLGİLİ NEZİR

5694 İbnu Abbâs radıyallahu anhüma anlatıyor: Bir bayan hastalanmıştı, şöyle bir nezirde bulundu: Allah Teâla hazretleri bana şifa verirse, buradan gidip Mescidi Aksâ'da namaz kılacağımSonra kadın iyileşmişti Hemen yol hazırlığı yaptı Hz Meymune radıyallahu anhâ'ya geldi, selamlama verip kararını anlattı Meymune, kadına:

Hele otur, hazırladığını (burada) ye Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın mescidinde namaz kıl Zira ben O'nun şöyle söylediğini işittim:

Şu mescidimde kılınan bir namaz, Kâ'be Mescidi hâriç bütün mescidlerde kılınan bin namazdan daha hayırlıdır

Müslim, Hacc 510, (1396)

5695 Hz Câbir radıyallahu anh anlatıyor: Fetih günü bir adam kalkıp: Ey Allah'ın Resûlü dedi Ben aziz ve celil olan Allah'a nezirde bulundum ve dedim oysa: Eğer Mekke'nin fethini sana müyesser ederse, Beytu'I Makdis'te iki rek'at namaz kılacağımResülullah aleyhissalatu vesselâm adama:

Sen şurada kıl!cevabında bulundu Adam talebini tekrar etti:

Sen şurada kıl!buyurdu Adam bir kere daha yeniden edince:

Öyleyse sen bilirsinbuyurdular

Ebu Dâvud, Eymân 24, (3305) *

Geri