AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

B okul oncesi ogretmeninden hangi niteliklere sahip olmasi beklenmektedir?

Editör

Yeni Üye

B okul öncesi öğretmeninden hangi niteliklere sahip olması beklenmektedir?​

İyi bir ana okulu öğretmeninin en belirgin özelliği, sakin ve sabırlı olmasıdır. Okul öncesi eğitim işi, tüm eğitim görevlerinde olduğu gibi para kazanmak zorunluluğu ile yapılacak bir görev değil, fakat severek, istenerek yapıldığı, sevilen bir meslek olduğu zaman kişi verimli, başarılı olabilir.

Okul öncesi eğitim kimleri kapsıyor?​

Okul öncesi eğitim; isteğe bağlı olarak zorunlu ilköğretim çağına gelmemiş 36–72 ay grubundaki çocukların eğitimini kapsar. Okul öncesi eğitim kurumları, bağımsız anaokulları fiziki kapasitesi uygun örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde ana sınıfları olarak açılmaktadır (1).

Okul öncesi neler yapabiliriz?​

Okul öncesi neler yapabiliriz?
ANAOKULU VE KREŞ EĞİTİMİNDE ÇOCUK;
- Anne ve babadan ayrı kalmaya alışır, bağımsızlık duygusuyla beraber kendine güveni gelişir,
- Kendi işini yapmayı öğrenir; kendi kendine yemeye ve giyinmeye alışır,
- Kalem kullanma, kesme, yapıştırma, boyama gibi fiziksel faaliyetler ile ince motor becerileri gelişir,

Anasınıfı öğretmenlerinin özellikleri nelerdir?​

Anasınıfı öğretmenlerinin özellikleri nelerdir?
Anaokulu Öğretmeninde Olması Gereken Özellikler İyi bir diksiyona sahip olmak ve dış görünümüne özen göstermek, Uzun süre küçük yaş grubu çocuklara eğitim verebilecek dinamik yapıya sahip olmak, İyi bir gözlem yeteneği sergilemek, Güleryüzlü olmak.

Okul Öncesi Öğretmeni nelere dikkat etmeli?​

OKUL ÖNCESİ KURUMDAKİ ÖĞRETMENİN ÖZELLİKLERİ Öğretmenin çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması gerekir. Öğretmen, alanında bilgili, becerikli ve aktif olmalıdır. Özellikle çocuklarla dostça ilişkiler kurabilmelidir. Her tür farklı soruya cevap verebilecek kadar hazırlıklı olmalıdır.

Okul öncesi bahçesi nasıl olmalı?​

Beton veya taş zeminden daha yumuşak olan bu zemin türü de anaokulu bahçelerinde görülebilmektedir. Ayrıca bahçelerde, çocukların yalın ayak, toprakla temas edebilmeleri için bir alan olmalıdır. Vücuttaki statik elektriğin atılmasını sağlayan bu alan mutlaka her bahçede olmalıdır.

Okul öncesi çocuğun ilgi alanları nelerdir?​

Okul öncesi çocuğun ilgi alanları nelerdir?
Satranç, kelime türetme gibi oyunlar bu yas döneminin vazgeçilmezleridir. Maket yapma, yapbozlar keyif alınan oyunlardır. Spor yapmayı, spor etkinliklerini takip etmeyi severler. Bilime ilgi belirgindir.

Anaokulu öğretmeninin görevleri nelerdir?​

Anaokulu öğretmeninin görevleri nelerdir?
Okul Öncesi Öğretmeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Eğitim sürecini planlamak,
- Ortamı eğitim ve öğretime uygun hale getirmek,
- Çocukların yaş ve gelişim seviyesine uygun materyaller kullanmak,
- Çocuklara özbakım gibi temel eğitimleri vermek,
- Çocukların birbirleriyle iletişimini takip etmek,

Okul öncesi öğretmeninin özellikleri nasıl olmalıdır?​

Yeniliklere açık, kendine saygısı olan ve kendini tanıyan, güvenilir, sağlam bir kişiliği olan ve davranışlarda tutarlı olan bir kişilik özelliğine sahip olmalıdır. Öğretmenin çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması gerekir. Öğretmen, alanında bilgili, becerikli ve aktif olmalıdır.

Okul öncesi öğretmeninin sahip olması beklenen nitelikler üzerine yazılanları incelediğimizde birkaç önemli noktaya odaklanılabileceğini görüyoruz. İyi bir anaokulu öğretmeninin en belirgin özelliği, sakin ve sabırlı olması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, bu mesleğin para kazanma zorunluluğu ile yapılmaması, severek ve isteyerek yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bu da öğretmenin işini sevgiyle yapması gerektiğini vurgulamaktadır.

Anaokulu öğretmenlerinin özellikleri konusunda da bazı hususlar ön plana çıkmaktadır. İyi bir diksiyona sahip olmak, dış görünümüne özen göstermek, küçük yaş grubu çocuklara eğitim verebilecek dinamik yapıya sahip olmak, iyi bir gözlem yeteneği sergilemek ve güleryüzlü olmak gibi özellikler önem arz etmektedir.

Öte yandan, okul öncesi kurumdaki öğretmenin dikkat etmesi gereken özellikler arasında çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması, alanında bilgili, becerikli ve aktif olması, çocuklarla dostça ilişkiler kurabilmesi ve farklı sorulara hazırlıklı olması gibi unsurlar yer almaktadır.

Son olarak, okul öncesi öğretmeninin sahip olması gereken özelliklerin yeniliklere açık, kendine saygısı olan, güvenilir, sağlam bir kişiliği olan ve davranışlarda tutarlı bir yapıya sahip olması gerektiği belirtilmektedir.

Tüm bu nitelikler göz önünde bulundurulduğunda, iyi bir okul öncesi öğretmeninin sakin, sabırlı, sevgi dolu, dikkatli, bilgili, becerikli, dinamik ve çocuklarla iletişimde başarılı biri olması gerektiği anlaşılmaktadır. Bu nitelikler, çocukların hayatlarında önemli bir dönem olan okul öncesi eğitim sürecinde onlara destek olacak ve onların gelişimine katkıda bulunacak bir öğretmen profilini şekillendirmektedir.

Geri