Azure nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Azure nedir ne işe yarar?​

Microsoft Azure, Microsoft’un altyapı ve bulut uygulama geliştirme platformudur. Bu platform ise, internet ile çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen çeşitli internet uygulamaları geliştirebilmesine imkan tanır.

Azure kaynak grupları nedir?​

Kaynak grubu, bir Azure çözümüne ilişkin kaynakları tutan bir kapsayıcıdır. Kaynak grubu bir çözümün tüm kaynaklarını veya yalnızca grup olarak yönetmek istediğiniz kaynakları içerebilir. Kuruluş için önemli olan faktörleri temel alarak kaynakları kaynak gruplarına nasıl ayıracağınıza siz karar verirsiniz.
Microsoft Azure Microsoft’un Bulut uygulama geliştirme ve altyapı platformudur. Bu platform bizlere internet üzerinde çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen internet uygulamaları geliştirebilmemize olanak sağlar.
Azure servisleri nelerdir?
BİRKAÇ CÜMLE İLE MICROSOFT AZURE’UN TÜM SERVİSLERİ
Azure hangi dil?
bu kelime arapçadan ispanyolcaya,ispanyolcadan da ingilizceye geçmiştir. ayrıca italyancaya da geçmişki azzurro mavi demek… the 3rd and the mortal’in painting on glass albumunun dokuzuncu * sarkisi. insani mutlak suretle huzura erdiren, rahatlatan basarili bir ambient calismasi.

Microsoft Azure ücretli mi?​

Ücretsiz 1 yıllık Azure hesabınızı oluşturdunuz, artık neleri, ne kadar boyutlarda ücretsiz kullanabileceğinize geçelim isterseniz: Öncelikle Microsoft size 12 ay boyunca aylık 200$’lık bir kullanımı ücretsiz olarak sunuyor.

Azure işletim sistemi nedir?​

Microsoft Azure, geniş kapsamlı özellikler barındıran büyük bir bulut platformudur, yani Windows Server işletim sisteminin özelleştirilmiş bir sürümüdür. Dolayısıyla Azure teknolojisine de işletim sistemi diyebiliriz.
Azure Yöneticileri, tüm IT yaşam döngüsü boyunca her bir hizmeti derinlemesine kavrayarak; depolama ve ağ bağlantıları kapsayan ve de bulut kapasitesini hesaplayan bulut servislerini yönetirler.
Azure eğitimi nedir?
Bu eğitim, bulut hizmetleri ve bu hizmetlerin Microsoft Azure’da nasıl verildiği konusunda temel düzeyde bilgi sunmaktadır. Eğitim Microsoft Azure veya Microsoft bulut hizmetleri ile ilgili diğer eğitimleri almadan önce bulut hizmetleri ve Microsoft Azure hakkında alınabilecek ilk isteğe bağlı eğitim niteliğindedir.
Azure SDK nedir?
Azure hizmetlerini arayüz aracılığıyla yönetmemizi ve yapısal bir şekilde etkileşim kurmamızı sağlayan Visual Studio temelli bir tools’tur.

Azure 101 nedir?​

Azure; Microsoft tarafından sağlanan bulut hizmetlerine ve kaynaklarına erişmenize ve bunları yönetmenize olanak tanıyan bir bulut bilişim platformudur. Microsoft Azure hizmetleri, şirket içi sunucuları buluta taşımaktan çok daha fazlasını kapsar.

Azure hesap ne demek?​

İlk olarak www.azure.microsoft/tr-tr/free adresine girerek karşımıza gelen ekranda Ücretsiz Kullanmaya Başlayın butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda Hakkınızda formunu dolduruyoruz. Sonraki butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda telefon doğrulamasını mesaj veya arama yolu ile doğruluyabiliriz.
Azure Devops nedir ne işe yarar?
Azure Devops sadece kod yönetimi veya kod deployment yapacağınız bir araçtan ziyade uçtan uca projelerinizi yönetmek için tasarlanmış CI/CD süreçlerini yönetebileceğiniz bir Devops aracıdır.
Azure Server nedir?
Windows Azure, Microsoft’un bilişim sektörüne sunduğu, bulut bilişim hizmetleri sağlayan Windows Server işletim sisteminin özelleştirilmiş bir üründür.

Microsoft Azure ücretli mı?​

STS Azure ne demek?​

Azure nerede kullanılır?
Microsoft Azure’un sunduğu bulut platform servisini yüzlerce farklı servis için kullanabilirsiniz. Tam işlevsel sanal makineler, veritabanları, depolama, yedekleme, internet siteleri, web uygulamaları veya mobil uygulamalar için Microsoft Azure’dan faydalanabilirsiniz.
Microsoft Azure Fundamentals nedir?
Azure ile İlgili Temel Bilgiler, temel bulut kavramlarını öğreten, birçok Azure hizmetine yönelik kolay bir genel bakış sunan ve ilk hizmetlerinizi ücretsiz olarak dağıtmanız için uygulamalı alıştırmalarla size yol gösteren sekiz bölümlük bir seridir.

DevOps neleri bilmeli?​

Devops, yazılım geliştiriciler ve BT personeli arasındaki boşluğu kapatmayı sağlayan bir yazılım geliştirme stratejisidir. Devops mühendisi, yazılım geliştirme yaşam döngüsünü anlayan ve dijital boru hatları (CI / CD boru hatları) geliştirmek için çeşitli otomasyon araçlarını tam olarak kullanan kişidir.

DevOps nasıl çalışır?​

Azure DevOps ile;
- 1.Azure DevOps’u kullanabilmek için bir adet Microsoft Azure DevOps Hesabına sahip olmanız gerekmektedir.
- 2.Azure DevOps ana ekranı aşağıdaki gibidir.
- Yeni bir proje oluşturmaya başlıyoruz.
- 4.Projemiz başarı ile oluştu.Şimdi Visual Studio üzerinden bir uygulama oluşturmaya başlayabiliriz.
Sınıf eğitimi alarak bu sınavlara hazırlanabilirsiniz, bunun için Türkiye’de Azure eğitimlerini layığıyla veren Microsoft’un yetkili eğitim kurumlarına gidebilirsiniz. Ücretsiz olarak da kendi kendinize hazırlanabilirsiniz bunun içinde online siteleri ve uzmanların bloglarını takip edebilirsiniz.
Azure sınavı nedir?
AZ-900, bulut kavramları ve Azure hizmetlerinin temel düzeydeki bilgilerini test eden sınavdır. Diğer büyük bulut sağlayıcılarında deneyime sahip olanlar, AZ-900 materyallerinin çoğunun öğrendiklerine çok benzediğini görebilirler.
DevOps mühendisi ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar

Geri