AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AZITRO ilaci neden kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

AZİTRO ilaci neden kullanilir?​

Streptococcus pyogenes’in neden olduğu farenjit/tonsilit tedavisinde penisilin alerjisi varlığında kullanılır. AZİTRO, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis’e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Azo üriner ne ise yarar?​

AZO GANTRİSİN çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu akut, komplike olmayan, idrar kesesinin yanması, idrar kesenin iltihaplanması ve idrar yolu enfeksiyonu ile seyreden idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

AZİTRO 500 günde kaç kere kullanılır?​

AZİTRO 500 günde kaç kere kullanılır?
Tonsilit/farenjit tedavisinde toplam doz 5 gün süre ile 1. Gün 500 mg daha sonraki günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanılır.

How to remove azo dyes from pro-drugs?​

Reduction of azo bond and reductive activation of pro-drugs at initial level is a crucial stage in degradation and detoxification mechanisms. Using azoreductase-based microbial enzyme systems that are biologically accepted and ecofriendly demonstrated complete degradation of azo dyes.

Why are azo dyes resistant to microbial degradation?​

A typical azo dye contains one or more characteristic azo bonds (–N=N–) in their complex aromatic structure. This semicovalent azo linkage makes azo dyes more recalcitrant to microbial degradation, and it is not readily broken down under the environmental conditions.

Are azo compounds detoxifying?​

Are azo compounds detoxifying?
In higher organisms, degradation of azo compounds is considered to be a detoxification metabolic pathway. Most of the azo compounds are considered as potent pre-carcinogens. The metabolites generated after the breakdowns of azo bonds are supposed to be non-carcinogenic, but in some cases, it may lead to be more carcinogenic (Stolz 2001 ).
Are azo dyes a potential xenobiotic?​
Azo dyes and nitro-aromatic compounds are considered as potential xenobiotics. They are extensively used worldwide in textile, paint, printing, cosmetics, and pharmaceutical industries. A high discharge of untreated wastewater from these industries is the major source of azo dyes to enter into the ecosystem (McMullan et al. 2001; Stolz 2001 ).
 
AZİTRO ilacı, streptococcus pyogenes'in neden olduğu farenjit/tonsilit tedavisinde penisilin alerjisi olan kişilerde kullanılır. Aynı zamanda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde de etkilidir.

AZO GANTRİSIN ise çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Bu enfeksiyonlar genellikle akut, komplike olmayan idrar kesesinin yanması, iltihaplanması ve idrar yolu enfeksiyonu belirtileriyle seyreder.

AZİTRO 500, tonsilit/farenjit tedavisinde genellikle 5 günlük bir periyotta kullanılır. İlk gün 500 mg doz alınır, ardından diğer günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanım devam eder.

Azo boyalarının pro-ilaçlardan uzaklaştırılması için azo bağının indirgenmesi ve pro-ilaçların indirgenerek etkin hale getirilmesi, bozunma ve detoksifikasyon mekanizmalarındaki kritik bir aşamadır. Biyolojik olarak kabul gören ve çevre dostu olan azoredüktaz tabanlı mikrobiyal enzim sistemlerini kullanmak, azo boyalarının tamamen parçalanmasını göstermiştir.

Azo boyaları genellikle mikrobiyal bozunmaya karşı dirençlidir çünkü tipik bir azo boyası karmaşık aromatik yapısında bir veya daha fazla karakteristik azo bağı (-N=N-) içerir. Bu yarıkovalent azo bağı, azo boyalarının mikrobiyal bozunmaya karşı daha dirençli olmasını sağlar ve çevresel koşullar altında kolayca parçalanmaz.

Azo bileşiklerin detoksifikasyon eylemi gerçekleştirdiği kabul edilir. Yüksek organizmalarda, azo bileşiklerin bozunması bir detoksifikasyon metabolik yol olarak düşünülür. Azo bileşiklerinin çoğu güçlü ön-kanserojenler olarak kabul edilir. Azo bağlarının parçalanmasından sonra oluşan metabolitlerin kanserojen olmadığı, ancak bazı durumlarda daha kanserojen olabileceği söylenmektedir.

Son olarak, azo boyaları ve nitro-aromatik bileşikler, potansiyel birer xenobiyotik olarak kabul edilir. Dünya çapında tekstil, boya, baskı, kozmetik ve ilaç endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Bu endüstrilerden gelen arıtılmamış atıksuların yüksek deşarjı, azo boyalarının ekosisteme girişinin ana kaynağıdır.
 
Geri
Üst