azerbaycan hakkında detaylı bilgi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Cevap: azerbaycan hakkında detaylı bilgi

Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarından yemekler,yemek ceşitleri;

Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba

Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec

Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir

Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır

Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir

Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır

Hamur İşleri

* Duşbere
* Xemiraşı
* Gurze
* Kuymak
* Firni
* Suzme xingal

Salatalar

* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan

Corbalar

* Umac
* Piti
* Kofte bozbaş
* Turşu sıyık
* Parca bozbaş
* Tavuk corbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paca)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran doğramac
* Hamuraşı
* Balva
 

Benzer Konular

Geri
Üst