SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Cevap: azerbaycan hakkında detaylı bilgi
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarından yemekler,yemek ceşitleri;
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba
Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec
Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Hamur İşleri
* Duşbere
* Xemiraşı
* Gurze
* Kuymak
* Firni
* Suzme xingal
Salatalar
* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan
Corbalar
* Umac
* Piti
* Kofte bozbaş
* Turşu sıyık
* Parca bozbaş
* Tavuk corbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paca)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran doğramac
* Hamuraşı
* Balva
Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir Azerilerin zengin mutfaklarından yemekler,yemek ceşitleri;
Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu corba
Baku Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan guvec
Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, komurde pişirilir Fevkalade lezzetlidir
Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır
Şuyud pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur acılıp, uzerine pilav dokulerek pişirilir
Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, uzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır
Hamur İşleri
* Duşbere
* Xemiraşı
* Gurze
* Kuymak
* Firni
* Suzme xingal
Salatalar
* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan
Corbalar
* Umac
* Piti
* Kofte bozbaş
* Turşu sıyık
* Parca bozbaş
* Tavuk corbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paca)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran doğramac
* Hamuraşı
* Balva