Azerbaycan Dovğası Tanımı İçin Gereçler
3 litre yoğurt
1 adet yumurta
2 kaşık un
3 kaşık bulgur
1 demet kişniş
1demet nane
1 demet ıspanak
1 demet dere otu
Yarım litre su
Zevke görü tuz
Azerbaycan Dovğası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurta 1 litre su katip mikserle karıştıralım, daha sonra tabağı alıp içerisine yumurta ve unu ek edip karıştırıyoruz ve karışıma ekliyoruz.
Bulguru da ekledikten sonra ocağa alıp karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kişnişi ıspanağı dere otunu naneyi ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve zevke nazaran tuz birazda karıştırıp kaynatıp ocaktan alıp servis ediyoruz.
İsterseniz haşlanmış nohutta ekleye bilirsiniz çok hoş oluyor.
3 litre yoğurt
1 adet yumurta
2 kaşık un
3 kaşık bulgur
1 demet kişniş
1demet nane
1 demet ıspanak
1 demet dere otu
Yarım litre su
Zevke görü tuz
Azerbaycan Dovğası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurta 1 litre su katip mikserle karıştıralım, daha sonra tabağı alıp içerisine yumurta ve unu ek edip karıştırıyoruz ve karışıma ekliyoruz.
Bulguru da ekledikten sonra ocağa alıp karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kişnişi ıspanağı dere otunu naneyi ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve zevke nazaran tuz birazda karıştırıp kaynatıp ocaktan alıp servis ediyoruz.
İsterseniz haşlanmış nohutta ekleye bilirsiniz çok hoş oluyor.