Az Ölçülü Portakallı Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım portakalın suyu
Keki için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı irmik

Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayalım:Şeker ve suyu güzelce karıştırıp kaynatalım.
Portakalın suyunu da ekleyip 3-4 dakika daha kaynatalım.
Keki için şeker ve yumurtayı çırpma kabına alalım. Şekeri eriyene kadar mikserle güzelce çırpalım.
Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği de ek edip son kere çırpalım.
Yağlanmış fırın kabına dökelim. (ben küçük uzunluk kare borcam kullandım ölçüsü tam geldi).
Kekin içinde hava kabarcığı kalmaması için bir-iki kere yere vuralım.
Evvelden ısıtılmış 200° fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. (ısı derecesi fırından fırına farklılık gösterebilir, denetimli pişirmekte yarar var).
Fırından çıkan revaniyi iki- üç dakika dinlendirip dilimleyelim (küçük kare borcamda 9 dilim elde ettim).
Şerbeti üzerine gezdirip biraz daha dinlendirelim.
Soğuyunca buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
Şerbetini güzelce çekince servis yapabilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Az Ölçülü Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst