Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
60 gram tereyağı(1 yemek kaşığı tepeleme )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı irmik
Yarım çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
İçine koymak için;
Kırılmış ceviz
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
5 dk kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Şerbetimiz hazır olunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Sonra unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
Sonra hamurdan ceviz kadar beze koparıp bir rende üzerinde açıyoruz ve içine cevizleri koyup kapatıyoruz. Bu biçimde bütün hamuru yapıyoruz.
Borcama yahut tepsiye diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede tatlılarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlılar birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
Şerbet soğuk lakin tatlımız sıcak olmalı.
Bir kaç saat dinlenip şerbetini emdikten sonra tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst