AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Az malzemeli kisir nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Az malzemeli kısır nasıl yapılır?​

Az Malzemeli Şipşak Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur.
- 1 domates.
- 2 salatalık.
- 1 kuru soğan.
- 4-5 dal maydanoz.
- 2 sivri biber.
- 1 yemek kaşığı salça.
- 1 limon.

Kısır nasıl yapılır ve tarifi?​

Kısır nasıl yapılır ve tarifi?
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.

Tek kişilik kısır nasıl yapılır?​

Tek Kişilik Kısırım Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı bulgur ince.
- 1 adet kıvırcık.
- 3 tane cerry domates.
- 1 adet yeşil soğan.
- 1 tutam maydanoz.
- Pul biber.
- Nar ekşisi.
- Salça.

3 su bardağı Kısıra ne kadar su konur?​

3 su bardağı Kısıra ne kadar su konur?
Geniş bir tepsiye 3 su bardağı ince bulgur koyulur, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 3 su bardağı kaynar su dökülür ve üzerine ikinci bir tepsi kapatılarak bulgur yumuşamaya bırakılır.

Kısır hangi baharatlar konur?​

Karabiber, kimyon, isot, toz kırmızıbiber, pul biber, yenibahar, kuru nane, tuz. Sızma zeytinyağı

Orjinal kısır nasıl yapılır?​

Orjinal kısır nasıl yapılır?
Orjinal Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur salça ve baharatlar bir kapta 20 dakika boyunca yoğurulur.
- Yumuşayan bulgura ekşi zevkinize göre nar ekşisi ilave edilir.
- Yeşilliklerde katılır ve zeytinyağı eklenerek tekrar karıştırılır. Afiyet olsun.

2 Kişilik kısır için ne kadar bulgur gerekir?​

2 Kişilik Kısır Tarifi Malzemeleri
- 1 su bardağı ince bulgur.
- 1.5 su bardağı sıcak su.
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş ezilmiş sarımsak.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu.
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi.

1 su bardağı ince bulgur kaç kalori?​

1 su bardağı ince bulgur kaç kalori?
Bulgur köftesi, ince bulgurla hazırlandığı için ince bulgur kaç kalori merak edilir. 165 gramlık bir su bardağı ince bulgur 586 kaloridir.

2 su bardağı ince bulgur kaç gram?​

Un, su, süt, pirinç gram karşılıkları kaç bardak eder….
Malzeme adı | Gramı | Karşılığı
Badem | 45 gr. | 1 çay bardağı
Buğday | 150 gr. | 1 su bardağı
Bulgur | 180 gr. | 1 su bardağı
Ceviz | 100 gr. | 1 su bardağı

3 su bardağı ince bulgura kaç bardak su?​

3 su bardağı ince bulgura kaç bardak su?
 
Az malzemeli kısır tarifi oldukça pratik ve lezzetli bir seçenektir. İşte az malzemeli kısır tarifi ve püf noktaları:

Malzemeler:
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet domates
- 2 adet salatalık
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber

Yapılışı:
1. Geniş bir kaseye bulguru alın ve üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Streç film ile kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
2. Bulgurlar şiştikten sonra taneler ayrılacak şekilde karıştırın. Üzerine ince doğranmış domates, salatalık, soğan, maydanoz ve sivri biberleri ekleyin.
3. Domates salçası, limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyerek hepsini güzelce karıştırın.
4. Kısırı dinlenmeye bırakın ve ardından servis yapabilirsiniz.

Az malzemeli kısır tarifindeki püf noktaları arasında bulgurun iyi şişmesi ve doyurucu olabilmesi için su miktarına dikkat etmek, sebzeleri ince doğramak ve baharatları damak zevkinize göre ayarlamak önemlidir. Afiyet olsun!

Eğer tarif hakkında başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst