AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Az Malzemeli Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Az Gereçli Graten Tanımı İçin Materyaller
2 adet büyük kabak
1 adet soğan
3 adet sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
200 gram kaşar
Beşamel Sos İçin
2,5 su bardak süt
3,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Az Materyalli Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabağı soyun dilimleyin ve sıcak suyu tencereye koyun tuzlu kaynayan suda 4er dakika kaynatın alın ve soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın.
Soğanı 3 dakika kavurun ve sarımsağı ekleyin baharatları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Tereyağda unu kavurun ve sütü azar azar ekleyin ve karıştırın tuzu ekleyin kıvamı yoğunlaşana dek karıştırın ve ocaktan alın.
Borcamı yağlayın ve beşamel sostan tabana yerleştirin ve kabak dilimlerini dizin ve üzerine soğan harcını ekleyin.
Beşamel sosu ekleyin yine üzerine kabak dilimlerini dizin ve beşamel sosuyla üzerini kapatın.
Rendelenmiş kaşarı üzerine serpin. Sıcak fırına 180 derecede 25 dakika pişirin.
 
Geri
Üst