AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ayvanın Faydaları

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bugün pazarda en fazla AYVA SATILDIĞINI GÖRDÜM Kış mevsiminde kolayca ve bol miktarda bulunan ayva, birçok hastalığa karşı şifalı bir meyve İçerisinde protein, karbonhidrat, şeker, organik asit; A,B2 ve C vitaminleri; kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, sodyum ve bakır bulundurduğundan vücut için pek çok faydası var

Uzmanlar özellikle kalp, akciğer, mide, bağırsak, ağız, boğaz ve gözle ilgili rahatsızlıklarda ayvayı öneriyor


Şifası çok eski çağlarda fark edilmiş olan ayvanın bunların dışında da birçok faydası var


Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştiriyor ve uykusuzluğa iyi geliyor İdrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırıyor


Ağız yaraları, boğazdaki ağrı ve iltihap için kabuklarıyla birlikte ince ince dilimlediğiniz ayvayı 510 dakika kaynatarak demleyeceğiniz çayı kullanabilirsiniz Bu çayla gargara yapmanız da etkili olacaktır
Ayvanın kompostosu da ağız yaraları için oldukça faydalı

Şeker oranının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyve ayva


Çocukların sağlığı açısından da oldukça önemli Onların sağlıklarını korumakla kalmıyor aynı zamanda büyümelerini ve gelişmelerini de hızlandırıyor


Her yaştaki kişinin sinir sistemini güçlendiriyor Ayrıca vücut gücünü arttırarak yorgunluk ve bitkinlikten koruyor


Cinsel gücü arttırıyor


Soğuk kış günlerinde sık sık yaşadığımız grip ve nezlenin hızla iyileşmesini sağlıyor Tabi bunlardan koruma özelliğine de sahip


Tereyağı ile pişirilerek yendiğinde balgamı söküyor, öksürüğe ve bronşite iyi geliyor Bu özelliğine baktığımızda, ayvanın solunum sistemimizin de dostu olduğunu görüyoruz


Öksürüğü kesmek için ayva yapraklarından demlenen çay da etkili olmakta Bu çay, ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı ayva yaprağını, kaynamış suda 12 dakika daha kaynatarak hazırlanıyor


Ayvanın içerdiği vitamin ve mineraller kalp ve damar hastalıklarından koruyor, kalbi güçlendiriyor


Kötü kolesterolü düşürüyor ve damar sertliğini önlüyor


Varis tedavisine yardımcı oluyor, oluşumunu önlüyor


Ayvanın kendisi, suyu ya da kompostosu ishali tedavi ediyor Ancak fazla kullanımı kabızlığa neden olabilir


Mide ve bağırsakları mikroplardan koruyor


Hazımsızlık problemlerini gideriyor


Ayva aynı zamanda ağızda kötü koku oluşumunu önlüyor


Anne sütünü arttırmak için; bir miktar ayva çiçeği, kaynamış suda birkaç dakika demlenerek tüketiliyor


Ayvanın kendisini yemekte zorlananlar suyunu, çayını, kompostosunu ya da reçelini tüketebilirler


Görüldüğü gibi ayvayı birçok şekilde tüketmek mümkün Kabuğu ve yaprakları da çok faydalı olan bu meyvenin çekirdekleri de oldukça şifalı
 
Geri
Üst