Ayvalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış ayva
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve fincanı lor peynir yahut tulum
1 kahve fincanı fındık yahut ceviz kırığı
1 çay kaşığı karbonat (sirke ile aktive edilmiş)
1 tutam dereotu ince kıyılmış (bende yoktu)
Tuz
Kekik
3 çay bardağı kinoa unu
Üzerine;
Susam
Çörekotu
Ayvalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvayı, yumurtayı ve bütün gereçleri ekleyip, karıştırıyoruz yumuşak bir hamur oluyor.
Elimizi yağlayıp, ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısı, çörekotu, serpip 150 derecede 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayvalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış ayva
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve fincanı lor peynir yahut tulum
1 kahve fincanı fındık yahut ceviz kırığı
1 çay kaşığı karbonat (sirke ile aktive edilmiş)
1 tutam dereotu ince kıyılmış (bende yoktu)
Tuz
Kekik
3 çay bardağı kinoa unu
Üzerine;
Susam
Çörekotu
Ayvalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvayı, yumurtayı ve bütün gereçleri ekleyip, karıştırıyoruz yumuşak bir hamur oluyor.
Elimizi yağlayıp, ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısı, çörekotu, serpip 150 derecede 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayvalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı