Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet büyük uzunluk ayva
1 adet narın taneleri
1 su bardağı nar suyu
1 su bardağı su
Her ayvanın üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker
15 adet hibisküs
Ayvanın kabukları ve çekirdekleri
5 adet karanfil
Üzeri için:
Kaymak
Pişmaniye
Nar ve fıstık ile süsledim

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabuklarını soyalım ortadan bölüp içini temizleyip çekirdeklerini alalım .
Soyduğumuz ve ortadan böldüğümüz ayvaları suyun içine koyalım.
Uygun bir tencereye ayvanın kabuklarını, 1 adet narın tanelerini, hibisküs ve karanfili tencerenin içerisine koyalım .
Üzerine ayvalarımızı dizelim her ayvanın üzerine yazdığım ölçüde toz şekeri serpelim.
1 su bardağı sıktığımız narın suyunu ve olağan suyu ekleyip ocağın altını açalım.
Orta göz ocakta 1 saat ağzı kapalı pişirelim .
Bir saat sonunda ayvaları karşıt çevirip yarım saatte o denli pişirip servis tabağına alın.
Soğuduktan sonra kaymak ve pişmaniye ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun altını çok fazla açmayın orta gözün orta ateşinde pişirin.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst