Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk ayva
3 adet orta uzunluk elma ( rendelenmiş)
10 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı hibiskus
5 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızın kabuklarını soyup orta göbeklerini oyup limonlu suya koyuyoruz.
Rendelenmiş elmayı göz kararı tarçın ile karıştırın.
Limonlu sudan alıp borcama dizip ortasına elma rendesi konulur.
Üzerlerine şekeri serpip ortalarına hibiskus ve karanfil koyuyoruz.
Suyunu üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede ayvalar yumuşayıp ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: soyulmuş ayva kabuklarını ve çekirdeklerini pişireceğimiz borcamın altına koyuyorum. Bu süreç pişerken şerbetinin kıvamlı ve kırmızı olmasını sağlar.
Pişen ayvalarımız kaymak eşliğinde servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet orta uzunluk ayva
3 adet orta uzunluk elma ( rendelenmiş)
10 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı hibiskus
5 adet karanfil
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızın kabuklarını soyup orta göbeklerini oyup limonlu suya koyuyoruz.
Rendelenmiş elmayı göz kararı tarçın ile karıştırın.
Limonlu sudan alıp borcama dizip ortasına elma rendesi konulur.
Üzerlerine şekeri serpip ortalarına hibiskus ve karanfil koyuyoruz.
Suyunu üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede ayvalar yumuşayıp ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: soyulmuş ayva kabuklarını ve çekirdeklerini pişireceğimiz borcamın altına koyuyorum. Bu süreç pişerken şerbetinin kıvamlı ve kırmızı olmasını sağlar.
Pişen ayvalarımız kaymak eşliğinde servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı