Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker ( her yarım ayva için iki kaşık )
10-15 adet hibisküs ( nar çiçeği kurusu )
Ayva çekirdeği ve ayva kabuğu
1 su bardağı su
1 çubuk tarçın
Üzeri için;
Krem şanti yahut kaymak
Dilerseniz antep fıstığı,fındık,ceviz

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yıkanmış ayvaları soyup çekirdeğini çıkaralım ve tenceremizin altına dizilir.
Soyulmuş ayvalar kararmaması için limonlu suda bekletip daha sonra tencereye dizelim ve üzerine her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
Üzerine hibisküs ve çubuk tarçın da eklenip su ek edilir ve kapağı kapatılır.
Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan çabucak sonra da çok kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen ayvalar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine tekrar tenceremizdeki sosu ayvaların üzerine gezdirip dilediğiniz üzere süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst