Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
1 su bardağı su
Süslemek için;
Kaymak
Ceviz
Yeşil fıstık vs
Hazırlarken;
Yarım limon suyu
1-2litre su
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları ortadan kesip, kabuklarını soydum, çekirdekli sert kısımlarını çıkardım. Çekirdeklerini ayırdım kullanmak üzere.
Soyduklarımı, limon sıktığım suya koyup, hepsini bitirene kadar beklettim (Kararmamaları için )
Yayvan bir tencereye ayvanın kabuklarını döşedim.
Üzerine soyulmuş temizlenmiş ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde sıraladım.
Her birinin üzerine 2yemek kaşığı tepeleme toz şeker ekledim.
Çekirdeklerini (Şerbeti jelleştirmesi için) ekleyip, çubuk tarçın ve 1 bardak suyuda üzerine gezdirdim.
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyasını ayvaların üzerine gelecek şekilde serptim.
Orta ateşte kaynayana kadar beklettim.
Sonrasında kısık ateşte 1 saati aşkın bir süre ayvalar yumuşayıp,.
Şerbeti koyulaşana kadar pişirdim
Ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde soğuttum
Üzerini kaymak, ceviz, fıstık ile süsleyip servise sundum.
Not: Gıda boyası kullanmak istemezseniz bunun yerine bir kaç hibiskus yaprağı ekleyebilirsiniz. Yada bir bardak su yerine narsuyu ekleyebilirsiniz. Ben kırmızı sevdiğim için az miktarda gıda boyası kullandım
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
1 su bardağı su
Süslemek için;
Kaymak
Ceviz
Yeşil fıstık vs
Hazırlarken;
Yarım limon suyu
1-2litre su
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları ortadan kesip, kabuklarını soydum, çekirdekli sert kısımlarını çıkardım. Çekirdeklerini ayırdım kullanmak üzere.
Soyduklarımı, limon sıktığım suya koyup, hepsini bitirene kadar beklettim (Kararmamaları için )
Yayvan bir tencereye ayvanın kabuklarını döşedim.
Üzerine soyulmuş temizlenmiş ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde sıraladım.
Her birinin üzerine 2yemek kaşığı tepeleme toz şeker ekledim.
Çekirdeklerini (Şerbeti jelleştirmesi için) ekleyip, çubuk tarçın ve 1 bardak suyuda üzerine gezdirdim.
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyasını ayvaların üzerine gelecek şekilde serptim.
Orta ateşte kaynayana kadar beklettim.
Sonrasında kısık ateşte 1 saati aşkın bir süre ayvalar yumuşayıp,.
Şerbeti koyulaşana kadar pişirdim
Ağzı kapalı bir şekilde serin bir yerde soğuttum
Üzerini kaymak, ceviz, fıstık ile süsleyip servise sundum.
Not: Gıda boyası kullanmak istemezseniz bunun yerine bir kaç hibiskus yaprağı ekleyebilirsiniz. Yada bir bardak su yerine narsuyu ekleyebilirsiniz. Ben kırmızı sevdiğim için az miktarda gıda boyası kullandım
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı