SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
6 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
3 kaşık hibiskus
1 kaç tane karanfil
2 çubuk tarçın
2.5 su bardağı su
Kıvam versin diye 2 adet ayvanın çekirdekleri
Üzeri için
Kaymak
Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları yıkayıp soyuyoruz ikiye bölüyoruz.
Ardından derin bir kabin içerisine alıp üzerini geçicek kadar su koyalım.
Ardından yarım limon suyu üzerine sıkalım (ayvaların kararmasını engeller).
Geniş bir tencerenin içerisine ine ayvaların kabuklarını dizelim.
Daha sonra 1 kaşık hibiskus serpelim.
Daha sonra dilimlenmiş ayvaları kabukların.
Üzerine dizelim.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edelim. 2 kaşık hibiskus serpelim.
1 kaç tane karanfil ve çubuk tarçın ekleyelim ayva çekirdeklerini de ekleyelim.
2. 5 su bardağı su ek edelim tencereyi ocağa alalım.
Pişinceye kadar orta ara suyunu kaşıkla ayvaların üzerine gezdirelim.
Ayvalarımız suyunu çekince rengi kızarınca ocağımızı kapatalım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Üzerine dileğe nazaran kaymak ve fıstık serpelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
3 kaşık hibiskus
1 kaç tane karanfil
2 çubuk tarçın
2.5 su bardağı su
Kıvam versin diye 2 adet ayvanın çekirdekleri
Üzeri için
Kaymak
Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları yıkayıp soyuyoruz ikiye bölüyoruz.
Ardından derin bir kabin içerisine alıp üzerini geçicek kadar su koyalım.
Ardından yarım limon suyu üzerine sıkalım (ayvaların kararmasını engeller).
Geniş bir tencerenin içerisine ine ayvaların kabuklarını dizelim.
Daha sonra 1 kaşık hibiskus serpelim.
Daha sonra dilimlenmiş ayvaları kabukların.
Üzerine dizelim.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edelim. 2 kaşık hibiskus serpelim.
1 kaç tane karanfil ve çubuk tarçın ekleyelim ayva çekirdeklerini de ekleyelim.
2. 5 su bardağı su ek edelim tencereyi ocağa alalım.
Pişinceye kadar orta ara suyunu kaşıkla ayvaların üzerine gezdirelim.
Ayvalarımız suyunu çekince rengi kızarınca ocağımızı kapatalım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Üzerine dileğe nazaran kaymak ve fıstık serpelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı