Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
4 orta uzunluk ayva
1 buçuk su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 çubuk tarçın
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İl olarak ayvaları soyalım ikiye bölelim .
2- 3 damla limon sıktığınız suyun içine koyalım kararmaması için.
Çekirdeklerini kenara alalım.
Daha sonra tenceremize ayvaları yıkayıp dizelim .
Üzerine şekeri gezdirelim, tarçın atalım.
Çıkardığımız çekirdekleri de ekleyelim ,suyumuzu ekleyelim ve 1 saate yakın kısık ateşte pişirelim.
Ara orta denetim edelim, suyunu erken çekerse ocağı kapatalım.
Ceviz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun (isteğe nazaran ayvanın kabuklarını tencerenin altına dizebilirsiniz ).
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 orta uzunluk ayva
1 buçuk su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 çubuk tarçın
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İl olarak ayvaları soyalım ikiye bölelim .
2- 3 damla limon sıktığınız suyun içine koyalım kararmaması için.
Çekirdeklerini kenara alalım.
Daha sonra tenceremize ayvaları yıkayıp dizelim .
Üzerine şekeri gezdirelim, tarçın atalım.
Çıkardığımız çekirdekleri de ekleyelim ,suyumuzu ekleyelim ve 1 saate yakın kısık ateşte pişirelim.
Ara orta denetim edelim, suyunu erken çekerse ocağı kapatalım.
Ceviz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun (isteğe nazaran ayvanın kabuklarını tencerenin altına dizebilirsiniz ).
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı