Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı İçin Gereçler
4 adet ayva
10 yemek kaşığı toz şeker
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
6 adet hibiskus çiçeği
1 avuç ayıklanmış nar
Ayva çekirdeği
1 su bardağı su
Üzeri İçin;
Kaymak yahut krem şanti
Fıstık yahut ceviz

Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvaların kabuğu soyulup ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır.
Kabuklarını tencerenin altına serip, ayvalar dizilir.
Üzerine ayva çekirdeği, hibiskus, nar, tarçın, karanfil serpilir.
Ayvaların içine şeker ekleyip 1 su bardağı suda ek edip ocağa alınır.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişme sırasında orta ara kaşıkla suyundan üzerine gezdirelim ki renk alsın.
Uygunca soğuduktan sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun teşekkür ederim .
Not:Servis tabağına suyundan ek etmeyi unutmayın .

Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst