AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva Reçeli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
3 kg ayva (Ayvaları doğradıktan sonra 1 kaseyi ölçü olarak baz alın. Benim ayvalarım ile 3 büyük kase ayva)
3 büyük kase şeker
3,5 büyük kase su
1 limon suyu
Ayvanın çekirdekleri

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese güzel ramazanlar, Ayva mevsimi geçmeden yapabileceğiniz olağanüstü bir ayva reçeli.
İlk evvel ayvaların kabuğu soyulur küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır, üzerine su dökülüp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ardından şekeri, ayva çekirdekleri ilave edilerek yaklaşık 2. 5 saat rengi yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
En son limon suyu eklenip bir iki taşım kaynatılarak sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.
Deneyeceklere afiyet olsun

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst