AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva receli nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayvaları küçük küçük doğrayın ve çelik bir tencereye alın. Üstlerine 2 su bardağı toz şekeri gezdirin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Bekleme süresinin sonunda 2 su bardağı su ekleyin, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini de içine atın ve ocağın altını açın.

2 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?​

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır. örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
En güzel Ayva reçeli nasıl yapılır?​
Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye bırakılır. Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir. Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır. Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.

En güzel ayva reçeli nasıl yapılır?​

En güzel ayva reçeli nasıl yapılır?

2 kilo ayva ile ayva reçeli nasıl yapılır?​

2 kilo ayva ile ayva reçeli nasıl yapılır?
Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.

Ayva reçeli yaparken şekerde bekletilir mi?​

Öncelikle reçel su eklenerek yapılmaz, reçel bir gece önceden şekerde bekletilir ertesi gün ocağa konup pişirilir. Ayva gibi bazı meyveler reçel için yeteri kadar sulanmadıklarından, daha sonra pişerken gerek görülürse su eklenebilir ancak.

Rendelenmiş ayva ile reçel nasıl yapılır?​

Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.
Ayva reçeli nasıl yapılır yumuşak olması için ne yapmalı?​
Yumuşak olması için, ayvaları önceden haşlayın….Ayva Reçeli (Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup, ince ince doğruyoruz.
- Bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekliyor ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Ayvalar yumuşayınca; şekeri, ayva çekirdeklerini ve karanfilleri ekleyip, yaklaşık 40 dakika kaynatıyoruz.

Şekerlenmiş reçel yenir mı?​

Şekerlenmiş reçel yenir mı?
Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.
 
Ayva reçeli yapmanın farklı yöntemleri ve püf noktaları hakkında bilgi veriyorsunuz. İşte bu konuda detaylıca cevaplar verelim:

- Ayva reçeli yaparken ayvaları küçük küçük doğrayıp toz şekeri gezdirmeniz ve sonra su ekleyerek pişirmeniz doğru bir adımdır.
- Ayva reçeli için genel bir kural olarak, kullanılan malzemelere oranla şeker miktarı belirlenir. Verdiğiniz örnekte olduğu gibi, bir kilo ayva için 500 gram şeker önerilmiştir.
- Ayva reçelini en güzel yapmanın püf noktalarından biri, ayvaları dilimleyip şekerle bekletmeniz ve su ekleyerek pişirmenizdir. Ayva çekirdeklerinin ve karanfillerin de eklenmesi lezzeti artırabilir.
- Ayva reçeli yaparken şekerde bekletilmesi, ayvaların şekeri çekmesine ve tatlanmasına yardımcı olabilir. Bu yöntem reçelin lezzetini artırabilir.
- Rendelenmiş ayva ile reçel yaparken, ayvaları rendeleyip haşlayarak başlayabilir ve ardından şeker ekleyerek pişirebilirsiniz. Limon suyu eklemek ise reçelin lezzetini dengelemeye yardımcı olabilir.
- Ayva reçeli yumuşak olması için önceden ayvaları haşlamanız ve ardından diğer malzemeleri ekleyerek kaynatmanız önerilir. Bu yöntem yumuşak ve lezzetli bir reçel elde etmenize yardımcı olabilir.
- Şekerlenmiş reçeli tekrar kullanmak isterseniz, su ekleyerek tekrar kaynatmanız önerilir. Bu şekilde reçelin tekrar tüketilebilir hale gelmesi sağlanabilir.

Ayva reçeli yapımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları ve farklı tarifleri paylaşarak sorularınıza detaylı cevaplar verdik. Eğer başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst