AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır (En Basit Anlatım) Püf Noktalarıyla

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır (En Basit Anlatım) Püf Noktalarıyla İçin Malzemeler
5 adet orta boy ayva(1,5- 2 kilo kadar)
1 adet limon suyu
5 su bardağı toz şeker
8-9 adet küçük karanfil
4 su bardağı su

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır (En Basit Anlatım) Püf Noktalarıyla Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta ayvaların kabuklarını ayıklıyoruz ve kendi zevkimize göre boyutlarını dilimleyip suya koyuyoruz.
Doğradığımız ayvaları geniş bir tencereye koyuyoruz.
Üzerine 5 su bardağı toz şekeri koyup harmanlıyoruz.,
Daha sonra üzerine 4 su bardağı su ilave edip ocağın altını en kısıkta açıp kaynamaya bırakıyoruz.
Daha sonra 1 adet limonun suyunu ilave ediyoruz. Belirli süre geçince karanfillerimizide ekleyip 55 dakika pişiriyoruz.
55 dakikanın sonunda mükemmel kokusu ve aromasıyla reçelimiz hazır. Ilık bir şekilde kavanozlarımıza yerleştiriyoruz. Yemeğin en abartılı hali.
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır (En Basit Anlatım) Püf Noktalarıyla Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst