AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva receli aksamdan sekere yatirilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ayva reçeli akşamdan şekere yatırılır mı?​

Öncelikle reçel su eklenerek yapılmaz, reçel bir gece önceden şekerde bekletilir ertesi gün ocağa konup pişirilir.
3 kilo ayva reçeline ne kadar şeker konur?
Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo ayva.
- 3 kilo şeker.
- 2 kilo su.
- 1 tatlı kaşığı karanfil.
- 3_4 ayvanın çekirdeği.
- 1 limon suyu.
- Not: ayvaya konulacak su ayvanın hafif üzerine çıkacak kadar olmalıdır.
- örnek: bir kilo ayvaya 500 gram toz şeker konulabilir karanfilde üç beş tane olabilir.
Reçel çok koyu olursa ne yapılır?
Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.

Ayva reçeli ne kadar sürede pişer?​

Ayva reçeliniz kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın ve kısık ateşte ağır ağır pişirin. 6. Reçeliniz 30 ila 50 dakika süre ile piştikten sonra pembemsi bir renk almış olacaktır. Ara sıra karıştırarak pişirdiğiniz ayva reçelinin içerisine son olarak limon suyu ilave edin.
Ayva reçeli nasıl koyulaşır?
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
3 kg ayva reçeli nasıl yapılır?
Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir. Beş dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.

Ev yapımı ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayva reçeli nasıl yapılır? Püf noktaları
- Dilimlenen ayvalar ile şeker bir kaba alınarak 1-2 saat bekletilmelidir.
- Ocağa alınan ayvaların içerisine çekirdeklerini de atarak iştah açan kırmızı rengini elde edebilirsiniz.
- Limon suyu ve karanfilleri ocağı kapatmaya yakın eklemelisiniz.
- Kavanozlara soğumadan koymalısınız.
Şekerlenen reçeli ne yapmak lazım?
Eğer şekerlenme miktarı çok fazla değilse ve yeni başlamışsa, o bölgeyi alarak atabilir ya da sıcak bir su içerisinde kavanoz ile birlikte bekletebilirsiniz. Ancak fazla ise reçel içerisine bir miktar su ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz.
Ayva ayva reçeli nasıl yapılır?
Ardından ayvaların üzerine 2 su bardağı su ekleyip, orta ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra yumuşayan ayvaların üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip, karıştırın. Ardından 3 damla limon suyu koyup, tekrar karıştırın. Ayva reçeli kısık ateş üzerinde hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

1 kilo ayva reçeli nasıl yapılır?​

Ayva Reçeli (1 Kilo) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın.
- Sonra iki bardak su tencereye koyun.
- Kaynadıktan sonra ayvaları koyun.
- Ayvalar yumuşadıktan sonra 5 bardak şekeri koyunuz.
- Son iki dakika kala 4 damla limon sıkınız. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst