AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva nasil yumusar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ayva nasıl yumuşar?​

Nadiren de olsa inanılmaz sert ayvalara rastlıyoruz. Bu ayvaları yine elma yöntemiyle oda sıcaklığında birkaç gün bekleterek yumuşatabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.
Rendelenmiş ayva marmelatı nasıl yapılır?
Ayva Reçeli (Rende) tarifinin Yapılışı
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Üzerine rendelediğiniz ayvaları ilave ederek 7-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan ayvaların üzerine şekeri ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak reçel koyulaşıncaya kadar pişirin, koyulaşan reçele limon suyunu ekleyin karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynatın.

Ayva tavada nasıl pişirilir?​

Ayva Tava Tarifi
- 1 / 2. Ayvayı küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, ayvayı ekleyin. Diriliği gidene kadar soteleyin. 1 adet ayva.
- 2 / 2. Kalan malzemeleri de ekleyip 2 dakika daha kavurun ve servis tabağına alın. 1 çorba kaşığı file fındık.
Ayva rendesi nasıl yapılır?
Ayva Reçeli (Rende) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları soyuyoruz, rendeliyoruz ve çekirdeklerini atmıyor ayırıyoruz.
- Sonrasında rendelenen ayvaları üzerini geçecek kadar su koyup, 20 dk haşlıyoruz.
- Ardından şekeri ve karanfili ve çekirdekler ekleyip, bir saat kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

En güzel ayva marmelatı nasıl yapılır?​

Ayva Marmelatı Tarifi: Nasıl Yapılır?
- Ayvaları yıkayıp kurulayın.
- Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini bir kenara ayırın.
- Derin bir tencereye alıp üzerine şeker ve çekirdekleri ilave edin.
- En az 6 saat, tercihen bir gece kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletin.
- Üzerine su ilave edip kaynatın.
Ayva nasıl pişirilir?
Eriyen yağın üzerine doğranmış ayvaları ekleyin. Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika sürekli karıştırarak, pişirin. Daha sonra yumuşayan ayvaların üzerine 1 küçük çay bardağı pekmez dökün. Pekmezli ayva karışımını 6-7 dakika orta kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak, pişirmeye devam edin.

Ayva Kızartması neye iyi gelir?​

Ayvanın inanılmaz faydaları saymakla bitmiyor. Tereyağın da pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, uzun süre geçmeyen öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.
 
Geri
Üst