AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ayva agacta kac derecede donar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ayva ağaçta kaç derecede donar?​

Ayva kaç derecede donar? Ayva en yüksek donma derecesi -2 °C’dir. Ayva depolamada en önemli unsur optimum depolama şartı 0/2 °C’de bağıl nemde depolanmasıdır. Ayvaların depodaki gelişimleri elmalara benzer özellik göstermektedir.

Ayva ağacı kaç derece soğuğa dayanır?​

Ayva Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Yumuşak çekirdekli meyve kategorisinde yer alan ayva fidanını soğuklama ihtiyacı oldukça fazla olup maksimum -30 derece soğuklara kadar dayanıklı bir ağaçtır.
Ayva ağacının bakımı nasıl yapılır?
Ayva ağacının bakım işlemlerinden bir tanesi olan budama işlemi ağaç fidanının alınması anında başlatılmaktadır. Meyveler ağaç dallarının uç kısımlarında yer aldığından uç kısımlarına budama derin yapılamamaktadır. Fidanın dikim ayı olan Kasım-Ocak ayları arasında budama işlemi gerçekleştirilmektedir.

Ayva ağacı hangi iklimde yetişir?​

Ayva, ılıman deniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Ancak deniz ikliminden uzak olan yerlerde de yetişir. Serin yerlerde meyvenin kalitesi ve verimi düşer. Ayva yetiştiriciliği için ideal sıcaklık 7 derecedir.

Erken toplanan ayva nasıl olgunlaştırılır?​

Oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün bekletin. Limon onun daha hızlı olgunlaşmasını sağlayacaktır. Yaz mevsiminde bu süre kısalabilir, kış mevsiminde uzayabilir.
Ayvanın olduğu nasıl anlaşılır?
Üzerinde kahverengi lekeler oluşur ve bu lekeler kolayca uzun süre saklanabilen ayvanın kısa sürede bozulmasına sebebiyet verir. Ayvanın iyisi en kolay kokusundan anlaşılır. Elinize alıp güzel kokup kokmadığını kontrol edin. Eğer kokusunu dışarı veriyorsa olgun ve lezzetlidir.
4 litre su içerisinde 3 yemek kasigi kadar limon suyu koyularak karisim hazirlanir. Ayvalar bu karisimin içerisinde bekletilir. Bundaki amaç limonun asitligi sayesinde görülmeyen zararlilari yok etmek ve ayvanin kararmasini engellemektir. Islemler bittikten sonra ayvalar istenilen ölçülerde kesilebilir.
Ayva alırken üzerine mutlaka çok dikkat edin. Çok sert gibi gözükmekle birlikte sıkıldığı zaman oluşan hasar bile çürümesine sebep olabilir. Üzerinde kahverengi lekeler oluşur ve bu lekeler kolayca uzun süre saklanabilen ayvanın kısa sürede bozulmasına sebebiyet verir. Ayvanın iyisi en kolay kokusundan anlaşılır.
Ayvaya hangi gübre atilir?
Gübrelemede ahır gübresi, yeşil gübre ve yapay gübrelerden faydalanılır. Her 3-4 yılda bir dekara 3-4 ton yanmış ahır gübresi verilmelidir. Verilecek gübre çeşit ve miktarı toprak ve yaprak analizlerine göre veya sürgünlerin gelişme durumlarına göre belirlenmelidir.
 
Geri
Üst