AYT de hangi sinif konulari var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

AYT de hangi sınıf konuları var?​

AYT’de ise daha çok 11 ve 12.sınıf konuları yer almakta. Alan Yeterlilik Testinde (AYT) 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve 40 Sosyal Bilimler-2 sorusu çıkmaktadır.

6 Eylül de kimler okula gidecek?​

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. Buna göre 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi yapılacak.
Bu yılki takvimine göre 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okullar 31 Ağustos’ta başlayacak.
AYT ve TYT nedir kaçıncı sınıf?
En çok merak edilen konular içerisinde TYT sınavına kaçıncı sınıfta girileceğidir. Temel yeterlilik sınavı için lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler giriş yapar. Genel olarak lise düzeyindeki 9. ve 10. sınıfta öğrenilmiş konular bu sınav içerisinde bulunur.
2021 de hangi sınıflar okula gidecek?
Geçtiğimiz haftalarda alınan tedbirler kapsamında okulların ne zaman açılacağı belirlendi. Buna göre 15 Şubat itibarıyla köy okulları, 1 Mart’tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullar, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

12 sınıf öğrencileri okula gidecek mi?​

Yapılan açıklamada “Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Okul öncesi dışındaki tüm eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021’e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

6 Eylül 2021 de hangi sınıflar açılacak?​

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
Okullar kaçıncı sınıflara açılacak 2022?

Geri